Divizia A de fotbal feminin din Romania numara 14 echipe, iar interesant este faptul ca doar trei formatii isi platesc jucatoarele: FC Muncipal Targu Mures, CFF Olimpia Cluj si FC Sporting Craiova. Unul dintre cele mai mari salarii este de 700 de lei, o remuneratie pentru care o mare parte din jucatorii din Liga 1 nu s-ar obosi nici macar sa vina la antrenamente. "Nu am fost platit niciodata in doi ani de zile, dar daca ati stii ce se intampla la alte echipe, cum sunt batute fetele...", a declarat Sorin Patrascu, antrenor CS Real Craiova, pentru HotNews.ro.

Fotbal femininFoto: AGERPRES

Mare rivalitate la Craiova - au doua echipe

FC Sporting Craiova si CS Real Craiova sunt adversare in Divizia A Fotbal Feminin, una avand bani, dar neavand performanta, cea de-a doua invers. Poveste celor doua echipe din acelasi oras seamana cu o telenovela.

Sporting Craiova activeaza de trei ani in Divizia A, iar Realul a intrat in aceasta toamna. Sorin Patrascu, actualul antrenor al “galacticelor” este fostul antrenor al Sportingului, echipa cu care a terminat pe locul doi sezonul trecut. In vara a fost indepartat de la club, iar cu el a plecat aproape tot lotul (12 jucatoare).

Portar de 43 de ani

“Suntem pe locul 7 deoarece avem un lot bazat mai mult pe junioare. Portarul nostru are 43 de ani. Realul este pe primul loc deoarece a avut meciuri usoare, noi am avut meciuri mai grele. 700 de lei este cel mai mare salariu pe care il platesc, dar unele jucatoare nu-si merita banii" - Marian Palarie, directorul clubului FC Sporting, pentru HotNews.ro.

Comparativ cu jucatoarele din Divizia A, fotbalistele lui Sporting primesc cazare, masa si un salariu cuprins intre 100 si 700 de lei.

- FC Sporting Craiova ocupa locul 7 cu 6 puncte, dupa sase etape

- CS Real Craiova ocupa locul 1, cu 18 puncte, dupa sase etape

Fara bani la Real, se joaca doar din placere

Situatia financiara la Real (a doua echipa a Craiovei) este diferita fata de cea de la Sporting. Antrenorul si jucatoarele nu sunt platite, iar suma de 2500 de lei (necesara pentru supravietuirea in campionat) este adunata de la diversi oameni care iubesc sportul rege.

“Eu nu am fost platit niciodata in doi ani de zile, antrenoarea Sportingului cred ca primeste 800 de lei salariu. Valoarea lotului este data si de cele trei jucatoare Ana Maria Stanciu, Andreea Tomescu si Mirabela Ristache care fac parte din Lotul National de Senioare. Sunt un antrenor care pune suflet la echipa si nu unul care injura sau bate fetele. Daca ati stii ce se intampla la alte echipe, cum sunt batute fetele...", a declarat Sorin Patrascu, antrenorul Realului, pentru HotNews.ro.

- 14 echipe sunt in Divizia A, acesta fiind singura liga dedicata fotbalului feminin din Romania.

- 3 cluburi platesc jucatoarele: FC Municipal Targu Mures, CFF Olimpia Cluj si FC Sporting Craiova.

Clasament Divizia A:

1 CS Real Craiova 18p

2 FC Municipal Targu Mures 13p

3 CFF Olimpia Cluj 12p

4 CS Brazi 12p

5 CS Motorul Oradea 10p

6 FC Nicolae Dorin 10p

7 FC Sporting Craiova 6p

8 AFC Fair Play Bucuresti 6p

9 CS Metalul Vlahita 4p

10 CFF Cluj-Napoca Feminin 3p

11 CSS Targoviste Feminin 3p

12 Smart Sport Bucuresti 0p

13 SN Constanta 0p

14 FC Alice&Tunes Pitesti 0p