Scandalul de corutie din cadrul Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) nu este nici pe departe incheiat. La o saptamana dupa ce Sepp Blatter a anuntat ca FIFA a deschis o ancheta in cazul celor doi oficiali suspectati ca ar fi acceptat sa-si vanda voturile pentru SUA in vederea organizarii Mondialului din 2018, duminica, publicatia Sunday Times a venit cu noi dezvaluiri.

Sepp Blatter, presedinte FIFAFoto: Reuters

Michel Zen-Ruffinen, fost secretar general al FIFA si cunoscut drept unul dintre protejatii lui Sepp Blatter, a fost filmat cu camera ascunsa de catre jurnalistii de la Sunday Times, in care ii identifica pe membrii FIFA ce pot fi mituiti.

Zen-Ruffinen a fost filmat caracterizand fiecare membru din Comitetul Executiv al FIFA si spunand "pretul corect" pentru care fiecare este dispus sa-si vanda votul pentru organizarea Mondialelor din 2018 si 2022. Publicatia britanica a cenzurat insa numele oficialilor, despre care Zen-Ruffinen nu are deloc o parere prea buna.

Potrivit acestuia, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FIFA este "cel mai mare gangster de pe pamant", al carui vot costa cel putin jumatate de milion de dolari. De asemenea, Zen-Ruffinen a numit doi oficiali FIFA care ar fi "sensibili la stimulente financiare" si un altul ca fiind "o persoana pe care poti sa o mituiesti cu femei, nu cu bani".

Fostul oficial s-a oferit sa ajute candidatura Angliei contra sumei de 210.000 lire sterline, dezvaluind ca marea rivala nu este Rusia, ci Spania. Zen-Ruffinen a marturisit ca oficialii candidaturii Spania/Portugalia au ajuns la un acord cu oficialii din Qatar, pentru a face un schimb de voturi.

"Toti se asteapta la o batalie intre Rusia si Anglia, dar acest lucru va fi dat peste cap de alianta cu Qatar, deoarece Spania va pelca din start cu sapte voturi, ceea ce propabil nimeni nu prevedea. Eu am aflat despre acest lucru saptamana trecuta si nu este niciun zvon. Este adevarat", a declarat Zen-Ruffinen.

Anglia, Rusia, Spania/Portugalia si Olanda/Belgia sunt candidatele pentru CM 2018, in timp ce in cursa pentru organizarea Mondialului din 2022 sunt SUA, Australia, Qatar, Japonia si Coreea de Sud. Tarile gazde vor fi anuntate in 2 decembrie 2010.