Site-ul oficial al lui Galatasaray a anuntat, in cursul zilei de joi, marea mutare de pe banca tehnica, Gica Hagi urmand sa pregateasca echipa de pe Ali Sami Yen. Contractul dintre fostul international roman si turci se intinde pe un an si jumatate, iar secundul Regelui la Istanbul va fi Tugay Kerimoglu.

Hagi, din nou in TurciaFoto: Rompres

"Rijkaard a plecat, iar echipa are din nou antrenor principal: Gheorghe Hagi. Fostul international roman va fi prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa care va avea loc la centrul sportiv de la Florya", se precizeaza in Milliyet.

Conform jurnalistilor turci, "Regele" a dorit un contract pentru urmatorii trei ani de zile, dar conducerea turcilor i-a oferit doar o intelegere pentru un an si jumatate.

Despartirea de Rijkaard i-a costat pe turci aproximativ 2,5 milioane de euro, fostul antrenor al Barcelonei fiind dorit, conform presei britanice, pe banca tehnica a celor de la Liverpool.

Conform gazetarilor turci, fostul decar al nationalei Romaniei va incasa aproximativ 1,75 milioane de euro pe sezon.

Gica Hagi a evoluat pentru Galatasaray intre 1996 si 2001, bifand 132 de partide si 59 de goluri. "Regele", un personaj foarte iubit la Istanbul, a mai pregatit pe Galata in sezonul 2004-2005.

Gica Hagi, trofee cucerite cu Galata

De-a lungul timpului, Gica Hagi a castigat nu mai putin de noua trofee alaturi de Galatasaray, acestea fiind obtinute atat in calitate de jucator cat si de antrenor (4 campionate, Supercupa Turciei (1), Cupa Turciei (1), Supercupa Europei (1) si Cupa UEFA (1)).

Clasament prima liga din Turcia:

1 Bursaspor 20 puncte

2 Trabzonspor 17

3 Kayserispor 17

4 Fenerbahce 16

.......................

7 Besiktas 13

.......................

9 Galatasaray 12.

Primul meci pentru Hagi la Galatasaray va fi marele derbi cu Fenerbahce, partida care va avea loc, duminica, pe Sukru Saracoglu.

Vezi aici imagini deosebite cu Hagi in perioada Galatasaray:

Vezi aici imagini cu noua arena a lui Galatasaray: