Numit antrenor in Gruia in urma cu cateva saptamani (putin mai mult de o luna de zile), Sorin Cartu intampina primele probleme serioase la CFR Cluj. Dezamagiti dupa infrangerea de la Munchen, oficialii campioanei Romaniei se gandesc deja la un inlocuitor pentru Sorinaccio, iar numele cel mai vehiculat este cel al lui Dan Petrescu.

Sorin CartuFoto: Reuters

Sorin Cartu a debutat cu o victorie la CFR (cu Basel in Champions League), iar lucrurile mergeau foarte bine pentru tehnicianul oltean. Odata cu trecerea timpului, campioana a inceput insa sa piarda din turatie, iar Cartu a ajuns la cota 4 infrangeri din sapte meciuri petrecute la Cluj.

Picatura care a cam umplut paharul a fost esecul cu multe autogoluri de la Munchen, acolo unde Cadu, Panin si compania au pierdut cu 3-2 in fata lui Bayern.

In plus, parcursul din Liga 1 al CFR-ului este mult sub asteptari, echipa din Gruia aflandu-se pe locul 11, cu doar 12 puncte.

Solutia ardelenilor vine (conform prosport) din Rusia, acolo unde antreneaza in acest moment Dan Petrescu (a promovat recent in prima liga cu Kuban Krasnodar). Fostul international a avut rezultate pe unde a antrenat, iar CFR-ul se gandeste tot mai serios la o mutare importanta pentru viitorul echipei.

Pretentiile financiare ale "Bursucului" se situeaza undeva in jurul sumei de 800.000 de euro pe stagiune. "Nu stiu deocamdata ce voi face din iarna, mai am patru etape de campionat" - Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar.

"Pentru mine, mai important decat optimile Ligii Campionilor este sa castigam din nou campionatul" - Iuliu Muresan, presedinte CFR.

"Antrenorul este tinut de rezultate, mai ales de cele din campionat" - Arpad Paszkany, finantator CFR Cluj.