Dorinel Munteanu a dat alta fata Otelului Galati, clasand-o pe primul loc dupa 11 etape (marea surpriza de pana acum a campionatului). Aflat de un an si jumatate la carma echipei, Munteanu a reusit ceea ce nu a facut Petre Grigoras (fostul tehnician) in aproape patru sezoane: i-a dus pe "otelari" pe prima pozitie. "Suntem dopati cu munca", asta e secretul nostru", a precizat Neamtul.

Dorinel MunteanuFoto: AGERPRES

Click aici pentru rezultate si clasament.

Granzii campionatului, Dinamo si Steaua au fost invinsi pe rand de Otelul, echipa care s-a dovedit mai experimentata decat vedetele fotbalului romanesc.

Dorinel Munteanu a venit la carma echipei in 2009, iar debutul nu a fost tocmai usor - dupa 11 etape consumate in sezonul trecut, galatenii erau doar pe locul 12, cu numai patru victorii. Aparuse spectrul retrogradarii, dar "Munti" a reusit sa urce cateva pozitii pana pe un final loc 8.

Otelul, performanta mare cu bani putini

- In sezonul 2008 - 2009, sub conducerea lui Petre Grigoras, FC Otelul Galati a avut pana in etapa a XI-a: 5 victorii, 3 egaluri si 3 infrangeri.

- In sezonul 2009 - 2010, sub antrenoratul lui Dorinel Munteanu, trecut pe la Steaua (a rezistat doar cateva etape) apoi la “U” Cluj si in final la Otelul (pe un contract de doi ani), s-au inregistrat pana in etapa a XI-a: 4 victorii, 2 egaluri si 5 infrangeri.

Sezonul actual s-a schimbat pentru fotbalistii din Galati. Cele patru victorii din sezonul trecut s-au transformat in opt, iar clubul lui Marius Stan s-a instalat confortabil pe prima treapta a clasamentului cu 25 de puncte, la doua diferenta de urmatoarea clasata, FC Timisoara si patru de Rapid Bucuresti.

Fara nume mari in lot

Branet, Viglianti, fostul stelist Ochirosii sau Nastase sunt cateva dintre “vedetele” Otelarilor.

- 15 goluri marcate si 9 primite are Otelul in sezonul actual (pana in etapa XI

- 12 goluri primite si 12 marcate a avut sezonul trecut (pana in etapa XI)

- 15 goluri marcate si 10 primite a avut cu doua sezoane in urma (pana in etapa XI)

- Locul I ocupa Otelul dupa 11 etape din sezonul actual dintre care 8 victorii, un egal si 2 infrangeri.

In urmatoarea etapa din Liga 1, Otelul va juca, sambata, 23 octombrie, de la ora 15.00. contra Gaz Metan, la Medias.