Sir Alex Ferguson, tehnicianul celor de la Manchester United, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Wayne Rooney, atacantul Diavolilor, vrea sa plece de pe Old Trafford, informeaza Sky News.

Wayne RooneyFoto: Reuters

"Am avut o intalnire cu el (nr. Rooney), iar lucrul pe care m-a lasat sa-l inteleg a fost acela ca vrea sa plece. Sunt uimit la fel ca toata lumea de acest lucru, nu pot sa inteleg de ce si-ar dori sa plece de la noi", a declarat Sir Alex Ferguson, citat de Sky News.

Fotbalistul le-a comunicat oficialilor echipei engleze ca nu-si va prelungi contractul cu United, dorinta sa fiind aceea de a pleca. Wayne nu duce lipsa de oferte, nume mari de pe Batranul Continent precum Real Madrid, Barcelona, AC Milan si Inter fiind interesate de jucator.

Marea surpriza ar fi insa Manchester City, echipa pregatita sa cheltuiasca aproximativ 160 de milioane de dolari pentru Rooney - jumatate pentru achizitie, iar restul pentru salariul pe patru sezoane.

"Daca se va transfera la City, Rooney va deveni cel mai urat om din sport", au precizat jurnalistii englezi.

De-a lungul carierei, Rooney a evoluat pentru Everton (2002-2004) si Manchester United (2004 - pana in prezent), fiind cotat drept unul dintre cei mai buni atacanti ai lumii. In ultima perioada, Wayne a intrat in dizgratia antrenorului Sir Alex Ferguson, tehnicianul folosindu-l din ce in ce mai putin. In cazul in care "decarul" va parasi Old Trafford, va fi a doua plecare importanta de la Diavoli in ultimii ani, dupa Cristiano Ronaldo.