Serbia va cere rejucarea meciului cu Italia, din preliminariile pentru Campionatul European din 2012, partida ce a fost suspendata de catre arbitrul partidei dupa sase minute de la start, din cauza incidentelor provocate de suporteri, informeaza Reuters.

Incidente la meciul Italia-SerbiaFoto: Reuters

"Ne vom intalni cu presedintele UEFA, Michel Platini, si cu alti oficiali ai forului european in 18 octombrie si vom cere rejucarea partidei", a declarat Tomislav Karadzic, presedintele Federatiei Sarbe de fotbal, in cadrul unei conferinte de presa.

Karadzic a blamat actiunile suporterilor sarbi, dar a mentionat, de asemenea, ca Federatia italiana are partea sa de vina deoarece nu a organizat partida asa cum trebuie. "Comitetul Executiv al Federatiei Sarbe de Fotbal este in unanimitate de acord ca Federatia Italiana de Fotbal trebuia sa organizeze meciul in mod corespunzator", a adaugat presedintele Federatiei sarbe.

In 12 octombrie, meciul dintre Italia si Serbia, din Grupa C a preliminariilor pentru EURO 2012, a fost suspendat dupa doar sase minute, in urma incidentelor provocate de suporterii sarbi, care au aruncat in teren si spre sustinatorii italieni cu petarde si fumigene. UEFA a mentionat prin intermediul unui comunicat ca a inceput deja o ancheta in acest caz, iar Serbia risca exluderea din competitia in curs sau alte competitii viitoare.