Internationalul roman Mirel Radoi nu va mai juca in tricoul nationalei. In varsta de 29 de ani, mijlocasul de la Al Hilal a anuntat joi seara ca se va retrage de la nationala, decizia luand-o la meciul cu Franta, din preliminariile EURO 2012.

Mirel Radoi (dreapta)Foto: Reuters

"Am luat decizia in vestiar, la Paris. Nu are nicio legatura cu Razvan Lucescu. Nici nu am vorbit cu el", a declarat Mirel Radoi la DolceSport, citat de prosport. Fostul capitan al Stelei a tinut sa raspunda si declaratiilor lui Ionut Lupescu, ce sugerase ca atat Radoi, cat si Cocis sunt in scadere, din cauza valorii slabe a campionatului din Arabia Saudita: "Lupescu a spus ca sunt in scadere? In scadere de inaltime, de greutate? El sa nu uite ca a fost dat afara de la Al-Hilal dupa cateva luni. Poate este el selectioner si eu nu stiu", a adaugat Radoi.

In direct la Fanatik Show, selectionerul Razvan Lucescu nu a fost surprins de decizia mijlocasului, declarand ca Radoi s-a gandit de multe ori la retragere. "Nu sunt surprins, s-a intamplat de mai multe ori sa aiba aceasta intentie. Nu este o decizie pe care sa o accept usor. Mirel e un jucator profesionist, care s-a sacrificat, a stiut sa vina la echipa nationala si sa dea ce-i mai bun din el. Voi incerca sa mai am o discutie cu el. Cred ca el s-a gandit la retragere mai demult. Este un tip sensibil, un jucator care s-a sacrificat, poate a jucat si accidentat. Multi l-au contestat in ultima vreme, si din presa, si nimeni nu s-a gandit ca pe teren fiind a ajutat echipa. Este un jucator de baza pentru echipa nationala", a declarat selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, citat de Mediafax.

In zece ani, Mirel Radoi a adunat 67 de selectii la echipa nationala si a reusit sa inscrie doua goluri pentru tricolori.