Ivan Bogdanov, liderul huliganilor care au provocat suspendarea meciului dintre Serbia si Italia, in 12 octombrie, din preliminariile pentru EURO 2012, si-a cerut scuze italienilor pentru raul provocat, informeaza ANSA. Suporterul sarb, aflat in custodia politiei italiene, a sustinut ca atacurile nu au avut implicatii politice, ci au fost doar acte de protest impotriva Federatiei sarbe de fotbal.

Ivan Bogdanov, liderul huliganilor sarbiFoto: Reuters

"Imi cer scuze Italiei si locuitorilor ei. Noi nu am vrut niciodata sa cream probleme Italiei, care este o tara care mie imi place", a declarat cel supranumit Ivan "Teribilul", prin intermediul avocatului sau.

Ivan Bogdanov sustine ca incidentele violente proviocate de suporterii sarbi "constituie un protest impotriva Federatiei sarbe de fotbal", dar si impotriva portarului nationalei, Vladimir Stojkovic, fost jucator al stelei Rosii Belgrad, care in acest sezon a acceptat sa vina sub forma de imprumut la rivala Partizan.

In varsta de 30 de ani, Bogdanov este acuzat de daune grave, dar si ca a introdus pe stadion obiecte interzise. Pentru aceste acuzatii, sarbul risca intre 1 si patru ani de inchisoare, dar avocatul sau ar putea obtine o pedeapsa maxima de doi ani si extradarea acestuia.

Dupa incidentele de marti, 17 suporteri au fost retinuti, opt dintre acestia sunt incarcerati si isi asteapta procesul, iar ceilalti au fost extradati.