UEFA a anuntat miercuri ca a inceput o ancheta in cazul incidentelor provocate de suporterii sarbi in meciul dintre Italia si Serbia, din preliminariile pentru EURO 2012, incidente ce au dus la suspendarea meciului la doar sase minute de la start. Potrivit forului european, cea mai grava sanctiune aplicata Serbia poate fi retragerea licentei.

Incidente la meciul Italia-SerbiaFoto: Reuters

"Ca urmare a suspendarii meciului din preliminariile pentru EURO 2012 dintre Italia si Serbia de pe stadionul Luigi Ferraris din Genova la doar sase minute de la start, UEFA a confirmat astazi (n.r. miercuri) ca a deschis imediat o ancheta disciplinara in cazul incidentelor grave si a imprejurarilor acestora", se arata in comunicatul UEFA.

Dupa ce va fi finalizat dosarul, Comisia de Disciplina a UEFA il va analiza si va decide sanctiunile. Urmatoarea intalnire a Comisiei de Disciplina va avea loc in 28 octombrie.

Potrivit articolului 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, sanctiunile ce pot fi aplicate membrilor UEFA sunt: avertisment, mustrare, amenda (intre 100 si 1.000.000 de euro), anularea rezultatului meciului, rejucarea meciului, deducerea punctelor, pierderea meciului la masa verde, disputarea unui meci cu portile inchise, suspendarea terenului, jucarea meciului intr-o alta tara, descalificarea din competitiile aflate in progres sau excluderea din competitiile viitoare, retragerea unui titlu, retragerea licentei.