Clubul englez Liverpool si-a gasit dreptatea in justitie si va putea scapa in sfarsit de patronii americani Tom Hicks si George Gillett Jr. Un judecator a decis miercuri ca cei doi americani nu au autoritatea sa se opuna deciziei membrilor Consiliului de Administratie ai "Cormoranilor", astfel ca Liverpool poate fi vandut in aceasta saptamana, evitand astfel intrarea in administratia statului.

"Cormoranii" au scapat de Hicks si GillettFoto: Reuters

Membrii Consiliului de Administratie al Liverpool au hotarat saptamana trecuta vanzarea clubului catre New England Sports Ventures pentru 300 milioane de lire sterline, insa actualii patroni, Tom Hicks si George Gillett Jr., s-au opus tranzactiei, cerand mai multi bani.

Dupa cele cinci ore de audieri de marti, judecatorul a decis miercuri ca Hicks si Gillett nu au "absolut niciun drept pentru a se opune vanzarii" si nu vor avea dreptul de a face recurs.

Consiliul clubului Liverpool se va intruni miercuri pentru a aproba vanzarea catre grupul din Boston, detinut de John Henry, astfel ca datoria catre Royal Bank of Scotland sa poata fi achitata la timp. Hicks si Gillett vor fi si ei prezenti la intrunire, dar nu vor avea drept de veto.

Avocatii lui Hicks si Gillet au recunoscut ca cei doi au incalcat contractul, insa au sustinut ca vroiau doar sa ia in considerare si alte oferte. Marti, miliardarul Peter Lim (Singapore) a declarat ca este dispus sa plateasca 320 milioane de lire sterline pentru achizitionarea clubului. Avocatii lui Hicks si Gillett au sustinut ca exista si o a treia parte interesata de preluarea clubului: Mill Financial.

Hicks si Gillett au cerut mai mult timp pentru a gasi o oferta mai buna, insa Liverpool nu isi permite sa amane vanzarea clubului deoarece are termen pana in 15 octombrie pentru a plati datoria catre Royal Bank of Scotland, in caz contrar, clubul urmand a intra in administratia statului si echipa ar fi penalizata cu 9 puncte.