Suporterii sarbiau socat Genova, partida dintre Italia si Serbia fiind suspendata din cauza violentelor din tribune. Jurnalistii de la goal.com au alcatuit o lista a motivelor care ar fi dus la comportamentul de neinteles al sarbilor. Surprinzator sau nu, americanii se afla si ei pe lista, din cauza vizitei lui Hillary Clinton in Serbia pentru sustinerea independentei provinciei Kosovo.

Haos facut de sarbi la GenovaFoto: Reuters

Conform goal.com, trei ar fi motivele pentru care suporterii sarbi s-au comportat violent la Genova:

- Microbistii se afla in conflict direct cu Federatia Sarba de Fotbal dupa demiterea lui Radomir Antic. Tehnicianul este foarte iubit, a calificat echipa la Mondialul din Africa de Sud, iar suporterii au considerat ca a fost dat afara mult prea usor.

- Sustinatorii Serbiei au protestat la adresa vizitei lui Hillary Clinton in Serbia, oficialul american sustinand independenta provinciei Kosovo. Aceasta idee nu este agreata de catre sarbi.

- Fanii au avut ceva impotriva portarului Vladimir Stojkovic. Fost jucator la Steaua Rosie Belgrad, Stojkovic a fost tinta atacurilor fostului sau club, dupa ce a ales sa joace sub forma de imprumut la rivala Partizan.