Ivan Bogdanov, "omul negru" care a declansat infernul de la Italia - Serbia, a fost arestat de autoritatile italiene, huliganul sarb aflandu-se ascuns intr-un autocar, in locul destinat bagajelor, informeaza Gazzetta dello Sport. Ivan a fost recunoscut de politie dupa tatuajele pe care le are aproape pe tot corpul. "Imbecilul mascat a fost retinut", au titrat jurnalistii italieni.

Ivan Markovic, "bestia" care a speriat ItaliaFoto: captura gazzetta.tv

Partida dintre Italia si Serbia (contand pentru preliminariile Euro 2012) a fost suspendata din cauza suporterilor sarbi. Comportamentul violent al acestora l-a determinat pe centralul scotian Craig Thompson sa puna capat disputei dupa cateva tentative de jucare.

"Toata Europa a vazut dizgratia si rusinea adusa de fanii sarbi care ne-au tinut sub asediu la hotel timp de doua zile", a declarat Tomislav Karadzic, presedintele Federatiei sarbe de fotbal.

Cine este Ivan Bogdanov

Ivan Bogdanov este cunoscut in lumea fotbalului pentru violentele pe care le provoaca pe stadioanele unde merge. Este suporter al echipei Steaua Rosie Belgrad si face parte din grupul dur al sustinatorilor acestei formatii. In anul 2009, a fost la un pas sa fie linsat dupa o bataie generala care a avut loc in Muntenegru.

Unii dintre cei mai buni prieteni ai sai (Marko Vesnic si Zeljko Raznatovic - faceau parte din grupul ultras Delije (a luat fiinta in 1989, inseamna "Eroii") au fost ucisi (primul intr-o lupta de strada, al doilea a fost asasinat).

Pe stadionul din Genova, Bogdanov a aparut cu o cagula, a condus grupul suporterilor sarbi, a taiat plasele de protectie, a aruncat cu fumigene inspre suporterii italieni, a ars steagul Albaniei si le-a aratat semne obsecene fortelor de ordine.

A fost usor de recunoscut in afara stadionului dupa tatuajele de pe maini, in acest moment Ivan Markovic aflandu-se in arestul politiei italiene. 17 persoane au fost retinute in urma incidentelor de la meciul Italia - Serbia.

Vezi aici momentul in care Ivan este arestat.

Vezi aici imagini de la infernul de pe stadionul din Genova: