Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) planiueste sa modifice sistemul prin care sunt impartiti ​banii proveniti din drepturile de televizare intre federatiile internationale de fotbal. Potrivit publicatiei spaniole As, UEFA va propune o distributie echitabila a veniturilor provenite din drepturi de televizare si publicitate incepand cu preliminariile EURO 2016 si CM 2018.

Michel Platini, presedinte UEFAFoto: Reuters

UEFA doreste sa echivaleze procentajul economic pe care il primeste fiecare federatie de fotbal, inspirandu-se din sistemul folosit in Europa League si Liga Campionilor, acolo unde cluburile primesc un procent fix, plus un procent din valoarea comerciala de vanzare a drepturilor de televizare de pe piata nationala.

In acest moment, federatiile sunt cele care isi negociaza contractele de televizare cu diferite retele. Acest sistem dezavantajeaza insa federatiile cu echipe de un nivel mai scazut, iar UEFA vrea ca aceste federatii sa beneficieze de un procentaj economic mai mare, chiar daca selectionatele mai mari se vor opune.