Olandezul Nigel de Jong va trebui sa raspunda in fata legii pentru faultul dur asupra Hatem Ben Arfa, in meciul pe care echipa sa, Manchester City, l-a disputat impotriva celor de la Newcastle. Francezul, imprumutat pentru un sezon la clubul englez, va sta departe de teren pentru sase luni, iar clubul sau, Marseille, il va actiona in judecata pe cel care i-a provocat accidentarea.

Nigel De Jong (stanga)Foto: Agerpres

Nigel de Jong l-a faultat pe Ben Arfa in timpul ultimei etape din Premier League, iar francezul a parasit terenul suferind o dubla fractura de tibie si peroneu. Olandezul nu a fost sanctionat de arbitrul meciului, Martin Atkinson, dar nici de catre Federatia engleza de fotbal, cu toate ca Newcastle au cerut oficialilor forului englez sa ia masuri. In schimb, selectionerul Olandei, Bert van Marwijk, a renuntat la De Jong pentru doua meciuri din preliminariile EURO 2012.

Jean-Claude Dassier, presedintele clubului Marseille, a declarat ca il vor actiona in judecata pe olandez: “Vom depune o plangere impotriva lui De Jong. Trebuie sa scapam fotbalul european de acest tip de indivizi".

Colegii olandezului sustin ca e "daramat" pentru ceea ce i s-a intamplat lui Ben Arfa, presa engleza anuntand saptamana trecuta ca De Jong si-a cerut scuze personal francezului. Agentul lui Ben Arfa a negat, insa: "De Jong nu ne-a contactat. Brian Marwood a trimis un cadou si o scrisoare din partea celor de la Machester City in care ii urau insanatosire grabnica, dar asta este tot. De Jong nu l-a vizitat. Brian a vrut sa vina la Hatem, dar nu s-a putut deoarece atunci el era sub efectul morfinei. De Jong nu l-a contactat si nu si-a cerut scuze".