Nationala Egiptului, castigatoare a trei trofee consecutive ale Cupei a Africii pe Natiuni (CAN), a suferit duminica seara o infrangere surpriza in calificarile pentru CAN 2012, pierzand cu 0-1 in fata reprezentantei din Niger. Suporterii egipteni ii acuza insa pe adversari ca au apelat la "magie neagra" cu ajutorul unei capre.

"Magie neagra" in preliminariile CAN 2012?Foto: Captura Youtube.com

Inainte de inceputul meciului dintre Niger si Egipt, cele doua echipe si-au facut aparitia pe teren fiind conduse de doua persoane ce tineau in lesa o capra. Suporterii egipteni au cautat motive pentru infrangerea suferita de echipa lor nationala si i-au acuzat pe adversari ca au apelat la magia neagra.

Intrebat de jurmalisti de ce a fost permisa prezenta caprei pe teren, directorul tehnic al Confederatiei Africane de Fotbal (CAF), a raspuns: "Nu inteleg sensul acestei intrebari sau care este legatura intre rezultatul meciului si capra respectiva. Da, exista un responsabil care trebuie sa se asigure ca doar jucatorii sa intre pe teren, insa daca s-a intamplat acest lucru nu este un lucru grav. Ce, prezenta caprei a cauzat rezultatul final?", a declarat Mostafa Abdul-Menem, potrivit Filgoal.com.

Organizatorii se apara si sustin ca animalul a fost adus in calitate de "mascota".