"Daca nu ocupam locul al doilea, va fi un mare fiasco. Nu am vazut aproape nimic la mijlocul terenului, nici in atac. Victoria francezilor a fost meritata", a declarat Ladislau Boloni, fost selectioner al Romaniei, in legatura cu jocul tricolorilor pe Stade de France. Romania are doar doua puncte din trei partide, ocupand penultimul loc in grupa preliminara (suntem doar in fata Luxemburgului).

Ladislau Boloni Foto: AGERPRES

O prima repriza slaba

"In prima repriza nu prea am facut nimic. Eu am remarcat doar o vointa de a pune greutati francezilor in atac, obligati sa stam in apropierea propriei porti. In repriza a doua jocul a fost mai deschis si ambele echipe au avut oportunitati. Curajul francezilor a fost rasplatit si victoria lor a fost meritata" - Ladislau Boloni.

Fara mijloc si atac

"Nu am vazut aproape nimic la mijlocul terenului, nici in atac. Ma asteptam la mai mult de la o echipa a noastra, care voia sa castige. Romania a avut cateva faze interesante in repriza a doua. Dar ce eficacitate in atac au avut mijlocasii nostri ofensivi? De cate ori am pus in dificultate poarta adversa? Daca facem un bilant, reiese ca nu puteam mai mult. Un mijlocas defensiv ar trebui sa marcheze mai mult. Eu am jucat pe acest post si stiu ce inseamna".

Romania are nevoie de Adrian Mutu

"E nevoie de fotbalistul Adrian Mutu. Dar si el trebuie sa inteleaga faptul ca saracia unei echipe nu trebuie exploatata. Daca nu ocupam locul al doilea in grupa, va fi un mare fiasco! Romania are nevoie de Adrian Mutu. Nu stiu daca este buna sau rea ideea prelungirii contractului lui Razvan Lucescu. Ar fi o decizie deosebit de curioasa (nr. prelungirea intelegerii selectionerului), mai ales daca nu te califici.

Tineretul, mai important decat nationala mare

"Meciul Romaniei cu Angliei (U21) este mai important decat a fost cel al nationalei mari cu Franta. Ne da posibilitatea sa vedem cine vine din urma. Nu putem sa ne comparam, dar ar trebui sa facem ceea ce au facut francezii, adica sa aducem tineri la prima reprezentativa".

Chivu, laudat de francezi

"Francezii au spus dupa meci ca nu au un fundas central precum Chivu. Daca el nu era, cred ca luam vreo patru. Pantilimon a facut lucruri foarte bune, prin reflex, prin faptul ca s-a pozitionat bine, a avut si noroc. Cred ca obtineam un egal daca se semnaliza off-side la faza primului gol".

Romania trebuie sa scape de "liderii falsi"

"Daca nu era Chivu, cred ca am fi luat vreo 4. Florescu mi-a placut din punct de vedere fizic, baga materiale. Francezii au scapat de ingamfati, de cei care au uitat ce reprezinta datoria fata de echipa nationala. Avem si noi ingamfatii nostri. Avem si noi falsi lideri in fata carora stam in genunchi. Francezii au facut curatenie, asa trebuie sa facem si noi", a conchis Boloni intr-o interventie la sport.ro.