Tricolorii recunosc faptul ca Franta a fost mai buna decat Romania in meciul de sambata, insa nu pot sa treaca peste faptul ca au fost atat de aproape de un egal pe Stade de France, iar o greseala de arbitraj a intors meciul impotriva lor. "E frustrant" a declarat selectionerul Lucescu, in timp ce Marica este de parere ca Romania a pierdut, odata cu cele trei puncte, si sansele la calificare.

Razvan Lucescu, selectionerul RomanieiFoto: Reuters

"Am blocat Franta, fara sa le dam sansa de a-si crea prea multe ocazii. Am jucat insa cu frica. A fost dificil sa tinem posesia balonului atat din cauza temerii noastre, cat si a calitatii de joc a francezilor. A doua repriza a fost mult mai spectaculoasa, cu ocazii la ambele porti. Franta a reusit sa-si creze mai multe ocazii, au avut o valoare tehnica incredibila. In a doua repriza am avut mai mult curaj, am avut si noi ocazii foarte multe. Frustrarea mare vine din cauza faotului ca am pierdut intr-un moment in care controlam jocul, iar Franta parea ca se obisnuieste cu ideea egalului", a declarat Razvan Lucescu in cadrul conferintei de presa.

"Cu atat mai fruistrant este sa stii ca un gol din ofsaid ti-a taiat sansa de a termina meciul la egalitate. Valoarea Frantei este superioara noastra, dar cu munca, organizarea si efortul nostru este greu sa accepti o astfel de infrangere venita pe final. Nu vreau sa caut scuze, dar e a nu stiu cata oara cand arbitrajul ne dezavantajeaza", a adaugat selectionerul.

Pantilimon a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai nationalei in acest meci, avand o serie de interventii foarte bune in fata suturilor lui Nasri sau Benzema: "Suntem suparati ca am primit golul tarziu, Pacat ca am primit acel gol. nN pare rau ca nu am scos mai mult aici. Calificarea inca se joaca si noi ne luptam pentru pozitia a doua, nu cred ca ne mai putem gandi la primul loc. Franta a aratat ca este o echipa de valoare, noi am incercat sa tinem pasul cu ei, dar apoi a venit golul si asta a fost" (Protv)

"Chiar daca mai sunt sanse teoretice de calificare, cred ca am pierdut calificarea. Tinand cont ca dupa primele trei meciuri avem doua puncte, sansele sunt foarte mici. Franta a jucat mult mai bine ca noi si meritau victoria", a declarat la finalul meciului Ciprian Marica.