UEFA a hotarat, in cursul zilei de joi, sa amendeze cu suma de 30.000 de euro echipa Steaua Bucuresti dupa incidentele petrecute la finalul disputei cu Napoli din Europa League. Vestea buna pentru ros-albastri este aceea ca terenul din Ghencea nu a fost suspendat de catre forul european.

Stadionul Steaua a scapat de suspendareFoto: HotNews.ro / DP

Nemultumiti de arbitrajul lui Marcin Borski si de faptul ca italienii au egalat in minutul 97, suporterii stelisti au aruncat cu scaune in directia centralului polonez. De asemenea, elevii lui Marius Lacatus au protestat vehement la adresa lui Marcin, arbitrul de centru scapand cu greu de furia jucatorilor romani.

Steaua a fost aproape de o suspendare a propriului teren, dar decizia UEFA a fost doar o amenda de 30.000 de euro impotriva clubului din Bulevardul Ghencea.

Pe langa toate acestea, Pantelis Kapetanos a primit o suspendare de patru etape din partea UEFA, informatia fiind confirmata de Helmuth Duckadam, presedintele ros-albastrilor.

"Kapetanos a fost suspendat patru etape si are timp de gandit. E foarte rau sa lase echipa in zece oameni. Nu am pierdut doar doua puncte, ci si multi bani. Deocamdata nu am hotarat amenda lui Kapetanos. Amenda de 500 de euro este pentru campionatul intern" - Helmuth Duckadam (gsptv).

Ce a riscat Steaua

Dupa incidentele de la sfarsitul partidei cu Napoli, Steaua a riscat sa joace cu portile inchise urmatoarea (sau urmatoarele) partida din Europa League, sau chiar mai grav, sa-i fie suspendata arena (in aceasta situatie, ar fi trebuit sa joace pe un stadion aflat la 150 de kilometri distanta de Bucuresti).

Steaua mai are de disputat doua partide pe propriul teren, ros-albastrii urmand sa intalnesca pe Utrecht (in data de 4 noiembrie) si pe Liverpool (in data de 1 decembrie).