Lider in Liga 1, Otelul Galati starneste controverse. Un articol publicat miercuri in Ziarul National, intitulat "Galatenii lui Dorinel - suspectati ca au mancat friptura dupa Contador", aduce in prim-plan suspiciunea ca Otelarii s-ar fi dopat. Replica moldovenilor vine prompt: "Ne-am dopat cu victorii".

Otelul GalatiFoto: Agerpres

Potrivit articolului din "Ziarul National", pozitia de lider a Otelului a starnit invidie din partea adversarilor, dar si suspiciuni de dopaj: "De ce sunt galatenii atit de rezistenti? Nu cumva a mai avut probleme cu treaba asta si in trecut?". Galatenii au dat raspunsul prompt, replicand ca singura substanta cu care se dopeaza ecipa lui Dorinel Munteanu este "victoria".

Raspunsul Otelului Galati la articolul din Ziarul National:

"Ca sa citam editia de astazi a cotidianului "National", prezenta lui FC Otelul Galati pe primul loc al clasamentului Ligii I starneste invidii. Nu stim exact care alt club ne pizmuieste atat de mult incat o publicatie nationala sa acorde ditamai pagina unui banal sentiment, dar suntem convinsi ca macar autorul articolului intitulat "Otelul Galati a ajuns pe primul loc dopandu-se?" a fost coplesit de ura. Obida la care domnul Sebastian Stan, semnatarul expunerii, face trimitere este doar un pretext de a jigni, compunand pe genunchi rautati facile asupra echipei vinovate de a fi ajuns lider doar prin propriile forte.

Nu ne-am fi propus niciodata sa analizam calitatea indoielnica a scriiturii domnului gazetar daca domnia sa n-ar fi insinuat absolut gratuit ca FC Otelul "este suspectat ca ar fi mancat friptura dupa Contador". Cu toate ca imparte redactia cu reputatul scriitor Razvan Ioan Boanchis, domnul Sebastian Stan n-a reusit sa-i imprumute din stil si nu poate fi depistat pozitiv nici la controlul gramatical, asadar legatura facuta intre jucatorii nostri si castigatorul dopat al Turului Frantei este aberanta, poate chiar indecenta.

Nu dorim sa cadem in pacatul jurnalistului avid de senzational, ci dimpotriva ne argumentam judecata. Autorul rateaza cel putin un acord intre subiect si predicat, "Galatenii (...) i-a rupt in doua pe dinamovisti", si se foloseste de voleul gandirii pentru a-si dinamita eseul cu o asa-zisa remarca a opiniei publice vizavi de performantele lui FC Otelul: "Astia a lu' Dorinel alearga mai mult ca Banel!" (corect ar fi fost "Astia ai lu' Dorinel..."). Trecand la fondul problemei, "astia ai lui Dorinel", asa cum sunt numiti componentii echipei noastre, poate ca se pregatesc mai bine decat jucatorul lui FC Steaua Bucuresti si nici nu pierd noptile prin cluburi. Totusi, ca sa-i facem pe plac domnului Sebastian Stan, il anuntam in mod oficial ca ne dopam. Cu victorii, fireste".