Cu o nationala in plina schimbare, Franta incearca sa rapuna o nationala a Romaniei aflata intr-o continua cautare a identitatii. Adversarilor tricolorilor le este teama de ambitia echipei lui Razvan Lucescu si de faptul ca din primul 11 al Cocosilor vor lipsi nume importante precum Evra, Abidal, Gallas, Henry, Anelka si Ribery.

Franta, in fata duelului cu Romania Foto: Reuters

"Cu siguranta nu ne va fi usor contra romanilor, formeaza o echipa periculoasa, cu toate ca nu avut startul de preliminarii dorit. Vom incerca sa ne facem jocul si sa respectam cat mai bine sarcinile date de Laurent Blanc. Ce va fi vom vedea" - Yoann Gourcouff.

"Atmosfera de la lotul primei reprezentative este mult superioara celei din timpul Mondialului. Cu Domenech selectioner, totul era incordat, dar de cand a venit Blanc lucrurile sunt placute. Are un caracter total schimbat fata de Raymond (nr. Domenech). In acest moment, avem linistea necesara pentru a face performanta", a declarat Florent Malouda.

Marea intrebare a francezilor este aceea daca Blanc va reusi sa-i faca pe Nasri si Gourcouff sa joace in acelasi timp pe teren. In plus, gazetarii parizieni spera ca actualii jucatori din lotul Frantei sa fie capabili sa se ridice la nivelul unei echipe din care au facut parte Henry, Ribery sau Zidane.

Clasament Grupa D:

1 Albania 4 puncte (2-1)

2 Belarus 4 (1-0)

3 Bosnia 3 (3-2)

4 Franta 3 (2-1)

5 Romania 2 (1-1)

6 Luxemburg 0 (0-4).

Partida dintre Franta si Romania (contand pentru preliminariile Euro 2012) va avea loc, sambata, 9 octombrie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris.