Oficialii clubului FC Liverpool au anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca au ajuns la o intelegere cu New England Sports Ventures pentru vanzarea clubului de pe Anfield, informeaza Reuters. Noii proprietari sunt cei care detin echipa Boston Red Sox, din Major League Baseball.

Anfield, stadionul lui FC Liverpool Foto: HotNews.ro

"Echipa manageriala a hotarat sa accepte oferta venita din partea NESV (New England Sports Ventures). Procesul a fost dificil si destul de anevoios. Au intrunit insa conditiile cerute. Au demonstrat ca au spirit de invingatori la Red Sox. Datorita acestei oferte, putem sa ne platim datoriile si sa ne vedem linistiti de echipa" - se precizeaza intr-un comunicat oficial al FC Liverpool.

Pentru ca tranzactia sa fie definitivata, este nevoie de aprobarea proprietarilor (Tom Hicks si George Gillett) si a conducatorilor din Premier League.

NESV este detinut de John William Henry II si Tom Warner, acestia fiind proprieterii echipei de baseball Boston Red Sox.

FC Liverpool are datorii de aproximativ 300 de milioane de euro, clubul fiind scos la vanzare pentru a putea fi acoperite sumele restante. Tom Hicks si George Gillett au cerut in acest an putin peste 400 de milioane de euro (403.5) in schimbul echipei la care evolueaza Gerrard si Torres.

Formatia britanica are termen sa ramburseze pana pe 15 octombrie (a.c.) un imprumut de 237 de milioane de lire sterline catre Royal Bank of Scotland.

Liverpool a fost preluat de americanii Tom Hicks si George Gillett in februarie 2007, contra sumei de 218.9 milioane de lire sterline (347.5 milioane de dolari). Mutarea nu a fost vazuta cu ochi buni de catre fani, acestia protestand in permanenta la adresa patronilor de peste ocean.