"Nu are ce cauta in fotbal" au spus unii oameni din sportul rege despre olandezul Nigel de Jong, dupa faultul extrem de dur al acestuia asupra francezului Hatem Ben Arfa, in meciul din week-end dintre Manchester City si Newcastle. Insa "temutul" fotbalist este sprijinit de oficialii de la City, clubul dorind chiar sa-i mareasca salariul.

Nigel De Jong (stanga)Foto: Agerpres

Ben Arfa s-a ales cu dubla fractura de tibie si peroneu dupa faultul lui De Jong din Premier League, iar olandezul a simtit imediat consecintele actiunilor sale: criticile la adresa sa au venit din toate partile, iar selectionerul "Portocalei mecanice", Bert van Marwijk, a anuntat luni ca renunta la serviciile lui De Jong pentru meciurile din aceasta saptamana cu Molodva si Suedia din preliminariile pentru EURO 2012.

Cum De Jong este "lovit" acum din toate partile, clubul sau vrea sa-l ajute pe olandez, marindu-i salariul cu aproximativ 85.000 de euro pe saptamana si sa ii prelungeasca acestuia contractul care expira in 2013, informeaza presa engleza, citata de Marca.

Roberto Mancini il apara si el pe elevul sau, declarand ca nu este un fotbalist dur, ci e doar competitiv: "Nigel este competitiv prin natura, dar in primul rand si cel mai important este un jucator minunat, onest si loial. Eu il sustin din toata inima".