Un meci de fotbal intre membrii a doua partide politice aflate in opozitie nu e intotdeauna o idee buna. Chiar daca meciul este amical. Ceea ce trebuia sa fie un meci pentru a inaugura un stadion in La Paz s-a incheiat cu patru jucatori eliminati, dar si cu un incident in care a fost implicat presedintele Boliviei, Evo Morales. Seful statului a reactionat violent dupa un fault asupra sa, lovindu-l "sub centura" pe adversar.

Foto:

La amicalul pentru inaugurarea stadionului din La Paz au participat doua partide politice aflate in opozitie: pe de o parte echipa lui Evo Morales din partidul MAS (Miscarea pentru Socialism), iar de cealalta parte echipa primarului La Paz, Luis Revilla, ce face parte din partidul MSM (Miscarea fara Frica).

Dupa doar cinci minute de la fluierul de start spiritele s-au incins. Presedintele Boliviei a fost faultat, iar reactia sa a venit prompt, lovindu-l pe Daniel Gustavo Cartagena, cel care l-a agresat. "Am pasat mingea si, dintr-o data, am fost lovit si asta nu se intampla pentru prima data", a declarat Morales, potrivit BBC.

Morales a primit ingrijiri medicale si a continuat sa joace, inscriind chiar un gol, in meciul care s-a incheiat la egalitate, scor 4-4.

Jucatorul lovit de presedinte a fost eliminat, aceeasi soarta avand-o si unul dintre bodyguarzii lui Morales, alaturi de alti doi jucatori. Politia a incercat sa-l aresteze pe Cartagena la finalul meciului, insa primarul din La Paz a intervenit.

Presedintele Boliviei este un fan infocat al fotbalului si acesta nu este primul incident in care este implicat. In 2006, in timpul unui meci, si-a rupt nasul dupa un contact cu un portar.