"Meciul cu Franta nu este decisiv, dar ar trebui tratat ca unul decisiv", a declarat Cristi Chivu, capitanul echipei nationale. Internationalul roman este de parere ca selectionerul Razvan Lucescu nu ar trebui inlocuit, indiferent de rezultatul disputei de pe Stade de France, atat timp cat exista un proiect la prima reprezentativa.

Cristi Chivu (nationala Romaniei)Foto: HotNews.ro

"Meciul cu Franta nu e decisiv, este unul important pe care trebuie sa-l abordam ca pe unul decisiv. Jucam impotriva principalei contracandidate la calificare. Putem obtine un rezultat bun si sa trecem in fata Frantei in clasament. Am putea castiga. In fotbal poti sa castigi sau sa pierzi, dar conteaza cum o faci. Trebuie sa avem conduita necesara ca sa obtinem un rezultat pozitiv", a declarat Chivu, citat de Mediafax.

Capitanul nu crede ca Romania este in criza

"Nu vad un debut cu stangul, nu a fost niciun esec. Ar fi trebuit sa invingem Albania, pentru ca meciurile de acasa trebuie castigate. In Belarus am obtinut un rezultat acceptabil, nu este o tragedie. Calificarea se joaca. Nu stiu cine va purta numarul zece. E un numar pe care ar putea sa-l poarte si portarul. Ducem lipsa de jucatori geniali, dar nu inteleg de ce se vorbeste atat despre un numar de pe tricou" - Cristi Chivu.

Razvan Lucescu nu trebuie inlocuit

"Nu vad de ce un antrenor ar trebui inlocuit cand exista un proiect si are loc o campanie de calificare. Cu totii ne dorim sa ne calificam de fiecare data. Cine nu e obisnuit cu presiunea, nu trebuie sa joace fotbal. Este normal sa fie presiune la echipa nationala. E un turneu final la care toata lumea isi doreste sa se califice", a conchis Chivu.

Franta si Romania se vor intalni, sambata, pe Stade de France, de la ora 22.00 (ora Bucurestiului) intr-o partida contand pentru preliminariile Euro 2012.