Mai multe nume mari de pe Batranul Continent nu au avut un start prea grozav de sezon, Liverpool, Bayern Munchen, Lyon si AS Roma fiind mai aproape de retrogradare decat de pozitiile fruntase. Situatia cea mai grea pare cea a echipei la care joaca Bogdan Lobont, Roma fiind penultima in ierarhia din Serie A. Claudio Ranieri pare a avea zilele numarate, cu toate ca in urma cu doua etape a invins pe Inter.

AS Roma, intr-o perioada mai dificila Foto: Reuters

FC Liverpool

Liverpool traverseaza unul dintre cele mai grele momente ale existentei, echipa de pe Anfield gasindu-se pe locul 18 in Premier League, cu doar sase puncte acumulate in sapte etape. Cormoranii au inscris de sapte ori si au primit 11 goluri, iar jocul echipei este departe de asteptarile suporterilor. Cu grave probleme financiare, Liverpool este mai aproape de locurile retrogradabile decat de cele de Champions League.

Lyon

Dupa ce a castigat sapte titluri la rand in Franta, Lyon are un start de sezon foarte greu in Ligue 1, echipa care a ajuns pana in semifinalele Ligii Campionilor in ultimul sezon aflandu-se doar pe locul 17. Olimpique se poate lauda cu doar 8 puncte din 8 etape (7 goluri marcate si 11 primite).

Bayern Munchen

Bayern Munchen are unul dintre cele mai slabe starturi de sezon din istorie, bavarezii acumuland doar 8 puncte in 7 etape. Finalista Champions League din 2010 se afla pe 12, la 14 lungimi distanta de liderul Mainz 05. Este mult sub pretentiile unui club invatat sa castige trofee sezon de sezon. Cu toate acestea, Louis Van Gaal este, cel putin pentru moment, stapan pe postul sau.

VfB Stuttgart

Echipa la care evolueaza si Ciprian Marica este lanterna rosie din Bundesliga, cu doar 3 puncte din sapte partide. VfB a marcat de 12 ori, dar a incasat 15 goluri. Are o singura victorie si nu mai putin de 6 infrangeri. Conform presei germane, Christian Gross nu este departe de o demitere in cazul in care nu va avea rezultate cat mai repede.

Fiorentina si AS Roma

Surprizele neplacute ale startului de sezon din Serie A sunt Fiorentina si AS Roma. Echipa lui Adrian Mutu se afla pe 17 (are doar 5 puncte), in timp ce Roma este penultima in ierarhie (cu un punct mai mult decat lanterna Udinese). Daca formatia Viola are un golaveraj de 6-7 (-1), Roma se afla la -6 (5 goluri marcate si 11 primite). Pe Olimpico se vorbeste deja de un inlocuitor pentru Claudio Ranieri, in timp ce zilele lui Sinisa Mihajlovic pe banca Fiorentinei par a fi numarate.

Deportivo La Coruna

In urma cu mai multe sezoane, Super Depor era una dintre prezentele obisnuite ale Champions League, reusind (printre altele) sa doboare marele Milan cu 4-0 pe Riazor. In prezent, Deportivo este lanterna rosie din Primera Division, cu doar trei puncte din sase partide (3-11 golaveraj).