Dinamo nu a mai reusit o victorie in campionat de cinci etape, iar infrangerea de vineri din meciul cu Otelul (scor 1-2) ii lasa pe alb-rosii la o distanta de opt puncte fata de liderul clasamentului. Desi recunoaste ca jucatorii sai nu evolueaza ca o echipa, antrenorul Andone pune o parte din vina si pe arbitrajul lui Cristi Balaj.

Arbitrul Cristi BalajFoto: Rompres

"Jocul asta a fost mai bun decat acela de la Urziceni, dar nu e ceea ce am jucat noi la inceput de campionat. E criza la Dinamo deoarece jucatorii si-au pierdut increderea. Otelul nu ne-a facut nicio surpriza, a ramas aceeasi echipa pe care o stiam de anul trecut: muncitoare, construita bine, cu jucatori modesti, umili, care se bat pentru fiecare minge. Noi parem de fiecare data ca vom castiga, ca sigur va face Cristea ceva, sau Alexe, sau Torje. Dar dam impresia de individualism si nu de o echipa, de un grup", a declarat tehnicianul dinamovistilor, Ioan Andone, in conferinta de presa data dupa infrangerea cu Otelul Galati.

Antrenorul alb-rosu a sustinut si faptul ca arbitrajul a influentat meciul de vineri seara, declarand ca arbitrul Balaj l-a eliminat incorect pe Andrei Cristea, ca a acordat gresit penalty pentru Otelul (Antal a ratat lovitura de la 11 metri), dar si ca a acordat prea usor cartonase galbene jucatorilor sai: "La arbitraj mi se par lucruri necurate impotriva noastra, prea multe. Andrei spune ca nu l-a lovit, ci ca adversarul a intrat cu capul in el, nici vorba de vreun cot. Balaj nici macar n-a vazut. Vom vedea ce va fi la Comisia de Disciplina. Cum sa-l dai afara nevinovat? Penalty-ul acela cred ca nici n-a fost, trebuia sa-i dea simulare jucatorului galatean. Au fost cam multe greseli decisive. Prea multe lucruri necurate la arbitraj, nu a lasat jocul cursiv, a dat prea multe galbene nemeritate."

"Urmeaza doua saptamani in care trebuie sa ne pregatim pentru meciul cu Steaua. Daca nici cu Steaua nu castigam, inseamna ca acest an este compromis. Am ramas cu 14 puncte, Otelul a facut deja 22. Sunt foarte multe puncte. Opt puncte sunt foarte greu de recuperat. Daca la iarna diferenta dintre noi si primele clasate este de patru puncte vom putea recupera, daca e de 8-10 puncte, totul este compromis", a adaugat Andone,

De cealalta parte, Dorinel Munteanu, antrenorul liderului Otelul Galati, ese de parere ca echipa sa a meritat victoria: "Incercam sa ne concentram la fiecare meci si am reusit la fiecare joc. Meritam locul pe care ne aflam. Echipa a facut un meci foarte bun, exact, desi am avut un adversar cu o perioada fara victorie, Dinamo este Dinamo. Am meritat victoria, fara niciun dubiu. Dupa ce am fost egalati am avut puterea sa revenim si sa luam conducerea. Anul trecut am avut obiectiv cupele europene si nu l-am realizat, acum ne-am propus sa ne concentram la fiecare joc si suntem in grafic. Pana la finalul campionatului sunt foarte multe meciuri, Otelul are o echipa cu jucatori dornici de performanta, am avut continuitate, liniste, dar nu vreau sa visam cu ochii deschisi, mai este mult pana la ultima etapa". (Mediafax)