Mircea Sandu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania intentioneaza sa organizeze Euro 2020 sau 2024 impreuna cu vecinii unguri. "Am depistat opt-noua orase in care sa se construiasca stadioane. Ne-am saturat de arene gen Dinamo sau Giulesti, care nu dau nicio posibilitate de civilizatie", a precizat presedintele FRF.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Am avut o discutie cu CEO-ul unei multinationale si mi-a spus sa incercam sa sensibilizam impreuna presedintia, guvernul, parlamentul si un alt stat de langa noi cu care sa putem organiza un Campionat European care poate fi in 2020 sau 2024. Am parcurs rapid un contact cu Federatia Ungara de Fotbal, Sandor Berzi, care e in relatii foarte apropiate cu premierul Viktor Orban. Orban a facut 80 de centre la nivelul Ungariei prin facilitati fiscale pentru multinationale, in special Coca-Cola, care a bagat foarte multi bani. Domnul Orban s-a aratat dispus sa inceapa discutiile la nivel de Guvern, pentru ca va fi o decizie politica fara doar si poate", a spus Mircea Sandu.

A trimis o scrisoare si catre premierul Boc

"Am facut o scrisoare si catre primul-ministru, am trimis-o ieri, si asteptam acum care sunt semnalele. Am depistat opt-noua orase in care sa se construiasca stadioane din care sa fie alese cinci-sase orase maxim. Aceste investitii ar ramane in tara asta si ar fi folosite de cetatenii romani. Ne-am saturat de stadioanele gen Dinamo, Giulesti si mai stiu eu care nu ne dau nicio posibilitate de civilizatie", a conchis Mircea Sandu, citat de Mediafax.

Singura competitie fotbalistica organizata de Romania a fost Campionatul European Under 21, in anul 1998.