A jucat pentru Steaua nu mai putin de 14 ani, perioada in care a castigat 10 titluri si sase Cupe ale Romaniei. Este un adevarat idol in randul fanilor din Ghencea, suporterii vazandu-l drept unul dintre jucatorii exponentiali ai ros-albastrilor. Marius Lacatus se intoarce pentru a treia oara pe banca tehnica a Stelei cu speranta ca de aceasta data lucrurile vor sta altfel.

Lacatus, din nou in Ghencea (a treia oara)Foto: AGERPRES

Primul mandat

Pe 28 octombrie 2007, Lacatus devenea pentru prima data antrenorul Stelei. Un vis devenise realitate, atat pentru fostul international, cat si pentru suporterii care-l iubeau. A stat in Ghencea aproape un an (fara sase zile), perioada in care a obtinut 25 de victorii, 9 remize si 11 infrangeri.

A incheiat sezonul pe pozitia a doua, ducandu-o pe Steaua in Champions League dupa o dubla mansa superba contra lui Galatasaray. A hotarat sa paraseasca corabia ros-albastra dupa ce a fost invins cu 5-3 de Lyon in Ghencea (Steaua a condus cu 2-0 si 3-2).

Al doilea mandat

Chemat intr-o perioada grea pentru club, Lacatus a acceptat sa antreneze din nou in Ghencea pe 15 decembrie 2008. A suparat o parte din fani pentru ca s-a intors la comanda patronului, dar in timp a fost iertat.

A pregatit-o pe Steaua in 14 meciuri, bifand 6 victorii, 5 egaluri si 3 infrangeri. Pe 17 mai 2009, cu doar trei etape inainte de finalul sezonului, a fost demis de Gigi Becali intr-un moment in care Steaua se afla pe locul sapte in clasament. Fata de primul mandat (cand a plecat singur), Lacatus a asteptat sa fie demis. A fost inlocuit de italianul Massimo Pedrazzini.

Cu toate ca a fost indepartat pe usa din dos de catre Gigi Becali, Lacatus a ramas cu sufletul mereu langa echipa, fostul international declarand in mai multe randuri ca ar fi dispus sa preia echipa indiferent de circumstante.

Pe 26 septembrie 2010, patronul Stelei a anuntat ca "Fiara" revine in Ghencea pentru a-l inlocui pe Edi Iordanescu. Este al patrulea antrenor in doar noua etape, Steaua fiind de departe liderul Ligii 1 in ceea ce priveste demiterea tehnicienilor.

Lacatus, performante in Ghencea

In anii petrecuti la Steaua, Marius Lacatus si-a trecut in cont 10 titluri, sase Cupe ale Romaniei, Cupa Campionilor (1986) si Supercupa Europei (1987). A mai bifat de asemenea doua semifinale ale Cupei Campionilor (in anii 1998 si 1989), o finala a Cupei Campionilor (pierduta cu 4-0 in fata Milanului in 1989) si o finala a Cupei Intercontinentale in 1986.