Dupa ce in urma cu cateva luni a facut un gest obscen la adresa suporterilor Romei, Cristi Chivu a avut parte de un tratament special la derbiul Roma - Inter (incheiat 1-0), fundasul roman fiind injurat pe toata durata partidei. Exasperat de ceea ce i se striga din tribuna, capitanul nationalei i-a cerut arbitrului sa opreasca disputa. Raspunsul centralului a fost unul categoric: l-a avertizat pe roman cu cartonas galben, informeaza presa din Peninsula.

Chivu rateaza meciul cu AS RomaFoto: Reuters

Meciul cu AS Roma a fost unul infernal pentru Chivu, capitanul tricolorilor fiind injurat pret de 90 de minute de suporterii romani (aproximativ 60.000 au fost pe Olimpico sambata seara). Cu nervii la pamant, romanul s-a dus la centralul disputei si i-a cerut sa intrerupa partida, pentru ca asa nu se mai poate continua. A primit insa galben si i s-a cerut sa joace mai departe.

Acesta nu a fost insa singurul eveniment in care a fost implicat romanul, Cristi avand o altercatie si cu antrenorul Rafa Benitez. Cu cateva minute inainte de pauza, fundasul s-a dus la marginea terenului, si-a scos casca si l-a certat pe tehnicianul iberic pentru jocul mult prea ofensiv al coechipierilor sai din aparare. "Daca nu alearga si ei (nr. colegii din aparare), eu ies de pe teren", a precizat Chivu, conform La Stampa.

Dupa o partida in care ambele echipe au avut ocazii mari, Roma s-a impus in ultimele secunde ale prelungirilor (minutul 92) dupa un gol cu capul reusit de Vucinic. S-a terminat 1-0 pentru gazde, iar Inter a inregistrat prima infrangere din actualul sezon competitional.

Vezi aici momentul cand Chivu ii reproseaza lui Benitez jocul coechipierilor: