Clujul a fost prezentat de catre tabloidul elvetian Blick drept un oras din lumea a treia in care apa si curentul electric reprezinta un lux. Urbea a fost infatisata cu ajutorul unor fotografii in care apar, printre altele, gropi, vaci, caini morti si masini vechi. Interesant este faptul ca Salome Blaser (o elvetianca de 20 de ani) locuieste de cateva luni intr-o baraca si cauta fier vechi alaturi de tigani in gunoaiele de pe rampa unde a fost realizat materialul despre Cluj, informeaza Ziua de Cluj.

Salome Blaser, o elvetianca la ClujFoto: captura ziuadecj.ro

Domiciliata in Basel, Salome a venit la Cluj in urma cu mai multe luni, stabilindu-se in cartierul de tigani numit "Dallas". Are acum o baraca proprie si cauta alaturi de vecinii ei in gunoaie pentru a gasi fier vechi bun pentru vanzare.

A sosit cu trenul la Cluj

“Am venit cu trenul prin Germania, Budapesta si apoi Romania. Am stat si in Sibiu, iar de doua luni sunt in Cluj. Intr-o zi am hotarat sa plec, urmand cuvantul lui Dumnezeu. In Cluj am stat si in oras, la un centru de rugaciune, dar aici, printre tigani, imi place cel mai mult", a declarat Salome pentru Ziua de Cluj.

Tatal este impotriva experientei actuale

Daca mama elvetiencei nu a avut nicio problema in legatura cu noua etapa din viata fetei sale (a vizitat-o chiar la Cluj), tatal lui Salome nu a fost de acord cu experienta pe care o traieste in prezent copilul familiei Blaser.

“Cand am vazut-o prima data, trageau baieţii de ea, vorbeau urat, stiti cum e. I-am dat baraca asta langa a noastra si ea si-a amenajat-o. Acum i-a facut sotul meu si o soba din tabla pentru la iarna”, a precizat Cecilia, femeia supranumita "mama adoptiva" de catre Salome.

"Caut cupru si-l duc la Remat sa fac cativa bani. Dar nu ma pricep. Caci toti se imbulzesc cand vine camionul cu gunoi si mie mi-e frica sa ma bag. Asa ca astept si caut apoi, dar gasesc putin", a precizat Salome pentru Ziua de Cluj.

Prezentarea rautacioasa a elvetienilor

"Clujul este al 4-lea oras din Romania ca marime. In fata unui bloc saracacios am vazut un caine mort pe strada, iar mai multi copii se joaca langa gunoi. Masinile sunt vechi si abandonate.

este poreclit cartierul in care aproape nimeni nu are un loc de munca. Oamenii traiesc aici pe strada sau in constructii improvizate din fier vechi ori cocioabe din lemn, ca in Africa de Sud. Apa si energia electrica sunt un lux la Cluj", au scris jurnalistii de la Blick inainte de partida dintreCFR Cluj si FC Basel.

Citeste aici materialul integral despre Salome Blaser.