"Am avut dreptate sa schimbam antrenorul: recrutarea lui Sorin Cartu a fost factorul decisiv pentru castigarea acestui meci", a declarat Arpad Paszkany, dupa meciul castigat de echipa sa CFR Cluj cu Basel, in grupa E din UCL. "Cartu a facut cateva schimbari inspirate si a adus o atmosfera proaspata", a adaugat presedintele Iuliu Muresan.

Cartu, primul meci la CFR, debut in ChampionsFoto: Reuters

Sorin Cartu a efectuat mai multe modificari in primul "11", dintre care cea mai inspirata a fost titularizarea fundasului Ionut Rada, omul care a deschis scorul in minutul 9.

"Stiu ce poate Rada, pentru ca eu l-am crescut la Universitatea Craiova. Nu are de ce sa imi multumeasca, a jucat pe criterii de valoare", a spus Cartu dupa meci, complimentand totodata echipa elvetiana: "De la mijloc in sus, Basel este foarte puternica, pentru ca obtine foarte usor posesia".

"Basel a fost pedepsita brutal", a scris presa elvetiana dupa meciul de la Cluj, in care echipa elvetiana a primit doua goluri in primul sfert de ceas, apoi nu a reusit sa finalizeze o cursa impresionanta de urmarire, de-a lungul careia a avut o posesie superioara formatiei clujene.

In al doilea meci al grupei, peste doua saptamani, CFR Cluj va juca pe terenul lui AS Roma, iar Basel primeste vizita lui Bayern Munchen.

Dupa jocurile de miercuri, Bayern este lider (3 puncte, 2-0 golaveraj, gratie victoriei cu Roma, obtinuta acasa), urmata de CFR Cluj (3p, 2-1).