FIFA a inceput o ancheta dupa ce Federatia togoleza de fotbal a confirmat marti ca echipa nationala care a disputat meciul amical de saptamana trecuta impotriva nationalei din Bahrain a fost una falsa. Zvonurile despre "echipa fantoma" au aparut imediat dupa meci, cand selectionerul echipei din Bahrain s-a aratat uluit de forma incredibil de slaba a togolezilor.

Nationala din Togo are o dubluraFoto: Captura Youtube.com

Bahrain a invins Togo intr-un meci amical disputat saptamana trecuta, cu scorul de 3-0. Dupa meci, Josef Hickersberger, selectionerul nationalei din Bahrain, s-a aratat surprins de "nivelul mult inferior" pe care l-au afisat togolezii in meci si de aici au inceput zvonurile. Frauda a fost descoperita de postul de televiziune Al Arabiya.

Oficialii Federatiei din Bahrain au declarat ca partida a fost aranjata de un agent FIFA, iar cheltuielile intalnirii au fost suportate de el.

"Nu putem sa ne trimitem jucatorii sa joace in afara fara o aprobare din partea FIFA. Jucatorii care s-au prezentat la meciul amical cu Bahrain erau falsi. Noi nu ne-am trimis jucatorii in Bahrain. Nu stim cine sunt acei jucatori", a declarat presedintele Federatiei de fotbal din Togo, Seiyi Memene, mentionand ca nationala adevarata jucase cu doar doua zile in urma in calificarile pentru Cupa Africii.

Nabine Gnonh, reprezentant al Ministerului Sportului din Togo a mentionat: "Nu avem informatii sigure in acest moment. Nu am primit inca lista jucatorilor care au evoluat in acel meci si trebuie sa verificam daca sunt membri ai echipei nationale".

Un oficial al Federatiei togoleze a zis presei ca meciul a fost "vandut" Federatiei din Bahrain de catre un "agent fals", iar la meci s-a prezentat un grup de tineri care au fost angajati de impresarul respectiv.