Rautatea elvetienilor inainte de partida dintre CFR si Basel atinge cote maxime, jurnalistii de la Blick infatisand Clujul ca pe un oras din lumea a treia, in care apa si energia electrica sunt un lux. In plus, imaginile reprezentative pentru urbe sunt acelea in care apar tigani, vaci pe marginea drumului, munti de gunoaie si case de lemn.

Clujul, vazut de Blick Foto: blick.ch

Materialul despre Cluj a fost realizat de Von Heiko Ostendorp (jurnalist) si Toto Marti (fotograf).

"Aventura din Champions League nu incepe la Londra sau la Madrid ci in inima Transilvaniei. Drumul este denivelat, plin de gropi mari care trebuie neaparat evitate de catre soferi, pentru ca altfel risti sa ramai cu masina in drum. Pe strada ai sansa sa te intalnesti cu o vaca, aceasta mancand linistita pe marginea drumului".

Clujul, oras al contrastelor

"Clujul este al 4-lea oras din Romania ca marime. In fata unui bloc saracacios am vazut un caine mort pe strada, iar mai multi copii se joaca langa gunoi. Masinile sunt vechi si abandonate. este poreclit cartierul in care aproape nimeni nu are un loc de munca. Oamenii traiesc aici pe strada sau in constructii improvizate din fier vechi ori cocioabe din lemn, ca in Africa de Sud. Apa si energia electrica sunt un lux la Cluj", se precizeaza in Blick.

"Orasul se afla la jumatate distantei dintre Bucuresti si Budapesta, iar diferenta dintre oamenii bogati si cei saraci este imensa. In centru exista locuri frumoase, iar pe parcursul anului studentesc aici vin aproximativ 100.000 de studenti. Insa, cu cat te indepartezi mai mult de centrul orasului, cu atat saracia este mai mare. In timp ce intr-o piata din Cluj poti sa gasesti dependenti de droguri si alcoolici, echipa de fotbal nu are probleme cu banii, patronul Arpad Paszkany pompand in ultimele sezoane peste 100 de milioane de franci elveteni in CFR. Omul de afaceri detine un Ferrari si i-a adus sa cante pe cei de la Iron Maiden", concluzioneaza jurnalistii de la Blick.

Click pe poza din interiorul materialuluipentru a descoperi o Fotogalerie unica despre Cluj.