Dupa o remiza alba obtinuta in fata celor de la AS Roma in prima etapa din Serie A, nou-promovata Cesena a smuls trei puncte celor de la AC Milan in cea de-a doua etapa, impunandu-se cu 2-0 pe propriul teren. Adversara CFR-ului din grupele Ligii Campionilor, AS Roma, a fost si ea umilita sambata seara, Cagliari castigand cu 5-1.

AC Milan, invinsa de o nou-promovataFoto: Reuters

Inter a castigat primul sau meci din acest sezon de Serie A, invingand cu 2-1 pe Udinese, prin golurile lui Lucio si Eto'o. Norocul insa nu a fost de partea altor pretendente la titlul din campionatul italian.

AS Roma s-a vazut condusa inca din minutul al optulea de Cagliari, dupa reusita lui Daniele Conti. Daniele de Rossi a egalat dupa zece minute, insa partida a luat o cu totul alta turnura in minutul 20, atunci cand Conti (Cagliari), fiul directorului de la AS Roma, Bruno Conti, a fost faultat dur in careu de catre Nicolas Burdisso. Jucatorul Romei a primit cartonasul rosu, iar Conti a fost dus direct la spital.

"Am facut o greseala teribila. Din acel moment, a fost un joc diferit complet. Sunt singurul responsabil pentru acest rezultat. Sunt mai dezamagit decat oricine", a declarat Burdisso.

Matri a transformat penalty-ul, Acquafresca a marcat pentru 3-1 inainte de pauza (min. 38), iar dupa doua minte de la debutul reprizei secunde Matri a inscris al doilea sau gol din aceasta partida. Lazzari a inchis tabela de marcaj in minutul 88 (5-1), iar AS Roma sufera o infrangere usturatoare inaintea primului meci din grupele Ligii Campionilor. AS Roma ii intalneste miercuri pe finalistii editiei trecute, Bayern Munchen.

AC Milan a fost si ea invinsa in cea de-a doua etapa a campionatului italian. Milanul a inceput bine meciul cu Cesena, insa a fost surprinsa de actiunea gazdelor din minutul 31. Giaccherini a schimbat partea, pe dreapta, acolo unde Ceccarelli a preluat balonul pe piept si a trimis in fata portii, iar Bogdani a trimis cu capul in plasa. Cu un minut inainte de pauza, Giaccherini a dus scorul la 2-0.

Pato a reusit sa inscrie pentru AC Milan, dar golul sau a fost anulat pentru un hent. Inzaghi a obtinut un penalty tarziu pentru oaspeti (minutul 87), dar Zlatan Ibrahimovic a ratat si scorul final a ramas 2-0 in favoarea nou-promovatei Cesena.

"Jucatorii trebuie sa aiba o atitudine complet diferita. Avem nevoie de sacrificiu, mai ales in aparare. Cand nu ai mingea, toata lumea trebuie sa stea in aparare, dar noi nu am facut asta. Este o infrangere care ne va face si bine deoarece meciurile sunt castigate si prin sacrificiu. Daca nu vom juca precum o echipa nu vom castiga lucruri importante", a declarat antrenorul Milanului, Massimiliano Allegri.

Serie A:

Sambata:

Inter Milan - Udinese 2-1 (Lucio '7, Eto'o '67/ Flores '31)

Cagliari - AS Roma 5-1 (Conti '8, Matri '23-penalty, '47, Acquafresca '38, Lazzari '88/ Rossi '18)

Cesena - AC Milan 2-0 (Bogdani '31, Giaccherini '44)

Duminica:

Brescia - Palermo

Catania - Parma

Genoa - Chievo Verona

Juventus - Sampdoria

Lazio - Bologna

Lecce - Fiorentina

Napoli - Bari