Cluburile de top din Europa vor ca Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) sa foloseasca o parte din veniturile sale pentru a asigura jucatorii ce s-au accidentat in meciurile internationale. Asociatia Cluburilor Europene, prezidata de Karl-Heinze Rummenigge, pune presiune pe forul mondial si pentru a schimba calendarul meciurilor internationale.

Cluburile europene vor sa-si asigure jucatorii accidentati in meciurile internationaleFoto: Reuters

Cluburile din Europa sunt nemultumite de faptul ca trebuie sa plateasca in continuare salariile jucatorilor ce se accidenteaza in timp ce joaca pentru echipele lor nationale, de aceea vor ca FIFA si UEFA sa plateasca polita de asigurare a jucatorilor.

Karl-Heinze Rummenigge a declarat ca presedintele UEFA, Michael Platini, a fost de acord sa colaboreze in acest sens pe plan european, insa discutiile cu FIFA nu au decurs deloc bine. "Nu mai putem accepta sa ne dam jucatorii gandindu-ne la riscul ca, in cazul unor accidentari, noi va trebui sa le platim in continuare salariile. Credem ca a venit momentul ca FIFA si UEFA sa aiba grija de jucatorii nostri".

Clubul lui Rummenigge, Bayern Munchen, nu il va putea folosi pe internationalul olandez Arjen Robben pana anul viitor, dupa ce jucatorul si-a agravat o accidentare la coapsa jucand la Cupa Mondiala.

Cluburile din Europa sunt nemultumite si de calendarul meciurilor internationale si cer oficialilor FIFA sa renunte la amicalele ce se tin in fiecare an in luna august, considerandu-le inutile. "Am decis sa intervenim mai mult pe viitor in calendarul meciurilor internationale, deoarece credem ca este ceva important pentru toate cluburile din Europa", a adaugat presedintele Asociatiei Cluburilor Europene, citat de Reuters.