A fost trimis acasa de la Cupa Mondiala dupa un scandal cu fostul selectioner Raymond Domenech, iar de atunci nu a mai intrat in planurile pentru echipa nationala a Frantei. Nicolas Anelka a precizat pentru France Soir ca se retrage de la prima reprezentativa. "Joc in fiecare week-end in albastru, dar pentru Chelsea", a declarat atacantul.

Nicolas AnelkaFoto: Reuters

Pe 19 iunie, Anelka si Domenech au avut o discutie aprinsa in pauza meciului dintre Franta si Mexic (scor 0-2), de la Cupa Mondiala de Fotbal. Dupa acel scandal (in care jucatorul i-a zis tehnicianului ca este ), fotbalistul a fost trimis acasa si suspendat de la echipa nationala.

La cateva luni distanta, atacantul a anuntat ca nu va mai veni la echipa nationala, decizia sa fiind definitiva.

"M-am retras oficial de la echipa nationala. Sunt sigur 100% ca nu voi mai reveni. Nu vreau sa mai discut despre ceea ce s-a intamplat in vara acestui an, lumea a inteles ce era de inteles. Oricum, joc in albastru in fiecare week-end pentru Chelsea", a declarat, pentru France Soir, Nicolas Anelka.

Echipa nationala a Frantei a pierdut, la Paris, scor 1-0, prima partida din preliminariile pentru Euro 2012, impotriva Belarusului. Echipa pregatita de Laurent Blanc va intalni Romania pe 9 octombrie, intr-o disputa care se va desfasura pe Stade de France.