Romania a debutat cu stangul in preliminariile pentru EURO 2012, echipa pregatita de Razvan Lucescu obtinand doar o remiza, scor 1-1, pe propriul teren imporiva Albaniei. "Din punct de vedere al dorintei si al atitudinii jucatorilor, nu pot reprosa nimic", a declarat selectionerul dupa terminarea disputei.

Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei Foto: HotNews.ro

"Suntem dezamagiti si suntem primii care suferim pentru acest rezultat nedrept si neplacut pentru noi. Din punct de vedere al dorintei si al atitudinii jucatorilor, nu pot reprosa nimic. Cand ai ocazii de gol clare, nu prea ai ce sa reprosezi pentru joc. Adversarii s-au aparat foarte bine, au fost bine organizati, iar noi am incercat sa recuperam cat mai des si sa ii surprindem in faza ofensiva. In prima repriza, dintr-o dorinta prea mare am jucat cu prea multe mingi decisive, oferindu-le albanezilor sansa sa respinga mai usor.

Odata cu trecerea timpului, lucrurile s-au complicat si am inceput sa ne precipitam. Am reusit sa inscriem, insa descatusarea de dupa gol nu ne-a mai permis sa fim atat de lucizi si am primit un gol dintr-o lovitura libera de la mijlocul terenului, din care adversarul nu ar fi avut voie sa loveasca cu capul. Chivu inseamna intotdeauna foarte mult pentru nationala; cu siguranta nu am fi luat gol la final cu el pe teren" - Razvan Lucescu.