Selectionerul echipei nationale a Portugaliei, Carlos Queiroz, a fost suspendat, joi, de catre Agentia Anti-doping portugheza (AdoP), pe o perioada de sase luni, dupa ce inaintea Cupei Mondiale din Africa de Sud a insultat cativa oficiali anti-doping, impiedicandu-i pe acestia sa le faca teste jucatorilor portughezi.

Carlos Queiroz, selectionerul PortugalieiFoto: Agerpres

Carlos Queiroz a fost suspendat in 19 august si de catre Federatia Portugheza de Fotbal, pentru o luna, motivul invocat fiind "comportamentul neadecvat" in timpul testelor, precizand insa faptul ca selectionerul nu a intrerupt testele.

Ancheta AdoP contrazice, insa, Federatia portugheza, dezvaluind ca tehnicianul a insultat echipa anti-doping, comportamentul sau agresiv perturband testele. Queiroz este acuzat si ca l-ar fi lovit pe presedintele AdoP, Luis Horta. Intr-un comunicat, AdoP a declarat ca selectionerul portughez a impiedicat preluarea de probe, creand "o atmosfera ostila in timpul testelor".

Zvonuri despre suspendarea lui Queiroz au aparut inca de luni, atunci cand selectionerul a declarat ca va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, deoarece suspendarea este "eronata si abuziva". Selectionerul a sustinut ca nu a intrerupt testele si a declarat ca va lupta impotriva acestei decizii "pentru onoarea, demnitatea si reputatia" sa.

Queiroz va rata primele patru meciuri din preliminariile pentru EURO 2012, Cipru, Norvegia, Danemarca si Islanda.

In varsta de 57 de ani, Queiroz este selectionerul Portugaliei din 2008 si a fost criticat dupa campania nationalei la Mondialul din Africa de Sud. Selectionerul risca o noua pedeapsa, dupa ce l-a acuzat pe vicepresedintele Federatiei, Amandio de Carvalho, ca incearca sa-l dea afara de la nationala.