Jucatorii echipei nationale a Romaniei sunt increzatori si motivati inaintea startului campaniei de calificare la Campionatul European din 2012. Atmosfera excelenta si determinarea fiecarui jucator din lot il face si pe selectionerul Razvan Lucescu sa fie relaxat si optimist inaintea preliminariilor.

Razvan Lucescu, selectionerul RomanieiFoto: Agerpres

"Toti jucatorii isi doresc sa castige, sa se califice. Sunt unii care pot avea sansa sa ajunga pentru prima data la un turneu final, sunt altii care pot fi pentru ultima data la un turneu final. Nationala Romaniei in ultimii zece ani s-a calificat o singura data. In cinci turnee finale a fost prezenta o singura data, deci ar fi o performanta foarte frumoasa sa ajungem acum la o alta competitie de asemenea anvergura", a declarat selectionerul Romaniei, in cadrul unei conferinte de presa.

"Nu am emotii. De ce sa am emotii? Nu este prima prezenta pe banca echipei nationale. Deja am in spate un numar bun de ani de antrenorat. Sunt foarte bine, increzator. Un antrenor traieste prin echipa sa, prin ceea ce vede la antrenamente, prin atmosfera pe care o vede in randul jucatorilor. Ceea ce eu am observat in aceasta saptamana ma face sa ma simt foarte optimist si relaxat. Se pleaca la o campanie si nu este echipa unui om sau a unui grup de oameni. Este echipa nationala si avem nevoie de sprijinul si sustinerea totala a tuturor. Pentru noi este un moment frumos, un prilej de bucurie, de satisfactie pentru ca am ajuns inaintea startului pentru aceasta calificare la Euro 2012. Este in sfarsit un meci oficial, un meci cu miza, dupa un an si ceva in care a trebuit sa jucam gandindu-ne la ceea ce va urma pentru aceasta perioada intre 2010 si 2012", a adaugat tehnicianul.

"Ca sa construiesti ceva trebuie sa pui baze corecte. Este nevoie de timp, nimic nu se face peste noapte, cu atat mai mult la o echipa nationala. De cele mai multe ori timpul nostru a fost destul de scurt, au fost meciuri la care am avut o singura zi de pregatire. Acest an pe mine m-a ajutat foarte mult sa cunosc multi jucatori cat mai bine, dar si ce se intampla in fotbalul romanesc si cu jucatorii care activeaza afara, sa le cunosc caracterele. In aceasta perioada am reusit sa transmit si eu, impreuna cu colegii din staff-ul tehnic, idei importante, idei despre organizarea noastra", a precizat Lucescu.

In ceea ce priveste atmosfera din cadrul lotului Romaniei inaintea startului preliminariilor pentru EURO 2012, selectionerul a marturisit ca este una excelenta: "Jucatorii care sunt prezenti la nationala trebuie sa dea totul. In aceasta saptamana am avut parte de jucatori implicati total. Atmosfera in cadrul lotului este excelenta. Am avut parte in aceasta saptamana de jucatori foarte motivati, de antrenamente in care fiecare s-a implicat la intensitate maxima, de o concentrare ridicata. Atmosfera intre noi este foarte buna. Interesul de a ne califica nu este doar al nostru, ci este si al fiecaruia dintre voi. Stim ca ne putem baza pe un public extraordinar aici la Piatra Neamt si vom face absolut totul ca sa obtinem aceasta prima victorie".

"Pentru a ne califica ne trebuie organizare, disciplina, caracter, atmosfera pozitiva, pe care eu cred ca le si avem. Incercam sa compensam cu starea noastra de spirit, cu dorinta noastra, sa fim un grup unit", a explicat Razvan Lucescu.

Mirel Radoi, prezent si el la conferinta de presa, a subliniat si el atmosfera pozitiva din cadrul echipei, convins fiind ca acest lucru va ajuta pentru un rezultat pozitiv in primul meci. "Important este ca noi suntem increzatori si cu siguranta vom lupta pana la ultima picatura de energie. La echipa este o atmosfera buna, insa va trebui sa castigam. Avem incredere, o atitudine pozitiva si va trebui sa aratam acest lucru vineri seara. In momentul in care esti relaxat sau superficial, orice echipa iti poate pune probleme. Avand in vedere atmosfera existenta de cand am inceput antrenamentele, cred ca vom porni cu dreptul. Suntem concentrati la ceea ce trebuie sa facem vineri seara, suntem foarte montati, vom lupta pana la capat. Asta este singura noastra sansa de a reusi sa castigam meci de meci cele trei puncte, indiferent daca jucam cu Albania, Luxemburg sau Franta. Avem o valoare foarte mare, trebuie sa ne bazam pe echipa, si nu pe valorile individuale".

"Cu siguranta ca Franta este favorita grupei, Bosnia este favorita numarul doi, alaturi de Romania si Belarus. La momentul actual nu mai conteaza cine este favorita, pentru noi important este ca echipa nationala a Romaniei sa se califice la Campionatul European. Indiferent de cum vor arata jocurile noastre, pana la urma importante sunt rezultatele si calificarea. Nu cred ca mai avem timp sa jucam la spectacol. Va trebui sa sacrificam spectacolul pentru a reusi performanta, adica sa ne calificam la Euro 2012", a concluzionat mijlocasul.

Primul meci al Romaniei din preliminariile Euro 2012 va avea loc vineri, de la ora 21:00, impotriva Albaniei, la Piatra Neamt.