Francezii de la OSC Lille i-au eliminat pe moldovenii de la FC Vaslui din barajul pentru Europa Ligue, dupa un joc ce nu a convins si un penalty controversat.

Vaslui - LilleFoto: Agerpres

Kuciak l-a faultat pe Sow in careu si a primit cartonasul rosu, iar Cabaye a transformat penalty-ul ce i-a impulsionat pe francezi sa se arune in atac Lille reusind sa mai puncteze o data, dupa devierea nefericita a lui Papp. "Un offside vazut si de ultimul catun din China nu a fost semnalizat de tusierul scandinav si francezii s-au bucurat de pomana oferita de centralul Tom Hagen si au inscris din penalty", noteaza si siteul oficial al vasluienilor.

"In fata unui adversar de care nu auzise nimeni in urma cu 2 saptamani, Lille a avut motive destule sa se teama. Lille a avut nevoie de un cadou din partea arbitrului norvegian Hagen pentru a-si forta in sfarsit norocul", scrie publicatia online franceza 20minutes.fr.

AFP subliniaza ca Lille s-a calificat fara sa convinga: "Lille a fost capabila sa intre in joc datorita unui penalty contestat pentru un ofsaid".

Rudi Garcia, antrenor Lille: "Obiectivul a fost atins. Lille nu a jucat prea bine, dar conteaza doar ca ne-am calificat".

Lopez Caro, antrenor Vaslui: "Nu vreau sa judec arbitrajul. Toata lumea poate face greseli, dar aceasta eliminare ne doare. Jucatorii mei au facut o partida buna. Am fi vrut sa fim si recompensati pentru asta. Lille a avut posesia balonului, dar noi am controlat meciul".

Adrian Porumboiu, finantator FC Vaslui: "Ne-au facut tigani si se bucurau la final de mama focului. Mi-ar fi fost rusine daca ma calificam in acest fel. A fost ofsaid de cinci metri din care a iesit rosu, penalty si golul de 1-0. Pana in minutul 70 francezii au fost . Ei au avut ocazii, dar noi am stat bine in teren. A fost rusinos". (Digisport)