Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat marti noul stadion National Arena a carui structura este finalizata in proportie de 90%. Edilul bucurestean se asteapta ca din septembrie sa se inceapa lucrul la montarea acoperisului si e increzator ca in iunie anul viitor va putea fi gazduit primul meci pe noul stadion.

Stadionul national (august 2010)Foto: Agerpres

"Astazi s-a montat ultima gradena, structura stadionului este aproape finalizata fiind incepute deja finisajele si instalatiile. In septembrie vor incepe lucrarile de montaj ale acoperisului si lucrarile de canalizare exterioara", a declarat Oprescu, potrivit Mediafax.

Pana in luna decembrie se asteapta ca finisajele, instalatiile aleile de acces, casele de bilete si zonele verzi din jurul stadionului sa fie finalizate.

"Cu siguranta in cea de-a cincea sau a sasea luna a anului viitor vom avea deja un meci organizat pe acest stadion, iar pana in anul 2012 alte trei mari evenimente vor fi organizate, astfel incat finala cupei Europa League sa se desfasoare in siguranta", a mentionat edilul. Noul stadion national va gazdui finala Europa League din 2012.

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, vor fi 94 de cai de acces in noua arena si, pentru a primi acreditarea din partea UEFA, va fi dotat cu supraveghere video, sistem video cu recunoastere faciala, sisteme de asigurare a gestiunii stadionului, sisteme de securitate si siguranta.

De asemenea, Sorin Oprescu a adaugat ca ar vrea ca Bucurestiul sa organizeze o olimpiada: "Ma gandesc deja sa organizam o olimpiada la Bucuresti, undeva prin 2020". Comitetul Olimpic International a declarat deja ca pentru 2020 vrea sa aiba drept gazda a Jocurilor Olimpice o tara aflata in dezvoltare.