Echipele Metalist Harkov si Karpaty Lvov au fost sanctionate de catre Federatia Ucraineana de Fotbal pentru un meci aranjat din campionatul intern in sezonul 2007/2008, iar fundasul moldovean care a marturisit ca a facut blat a fost suspendat pe viata.

In 19 aprilie 2008, Metalist a castigat cu 4-0 intalnirea cu cei de la Karpaty, dar acum Federatia Ucraineana de Fotbal a anulat rezultatul. Ambele echipe au primit cate o amenda de 25.000 de dolari si au fost penalizate cu noua puncte, depunctarea urmand a fi pusa in aplicare in actualul sezon. Astfel, dupa sase etape jucate, Metalist va avea doar un punct, iar Lvov -1 punct.

Fundasul moldovean de 30 de ani, Sergei Lashchenkov, care juca atunci pentru Karpaty, a fost cel care a marturisit aranjarea meciului. In acea intalnire, moldoveanul si-a dat un autogol, iar in repriza secunda a fost eliminat de pe teren. Lashchenkov evolueaza acum in campionatul din Azerbaijan si a fost suspendat pe viata de catre Federatia Ucraineana. Nici fostii sai colegi nu au scapat nepedepsiti: titularii din acel meci vor trebui sa plateasca fiecare cate o amenda de 10.000 de dolari fiecare, iar rezervele cate 5.000 dolari fiecare.

Yevgeny Krasnikov, managerul general al celor de la Metalist a fost suspendat pe viata de catre Federatia Ucraineana de Fotbal, iar managerul general de la Karpaty, Igor Dedyshin, a primit o suspendare de cinci ani.

Sanctiunile vor fi puse in aplicare dupa ce UEFA sau TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) vor da verdictul la recursul facut de cele doua cluburi.