Ali Karimi, unul dintre starurile fotbalului din Iran, a fost exclus de la echipa sa de club, Steel Azin, deoarece a refuzat sa tina post in timpul Ramadanului. Supranumit si "Maradona din Asia" sau "Vrajitorul din Teheran", Karimi este acuzat de club si ca i-ar fi insultat pe oficialii Federatiei de Fotbal din Iran, in momentul in care acestia i-au cerut socoteala.

Potrivit site-ului oficial al clubului, Karimi a fost dat afara pentru ca a refuzat sa tina post, ignorand numeroasele avertismente ale oficialilor clubului: "Respectarea legilor Domnului si onorarea legilor scare ale Islamului sunt de o importanta suprema pentru Steel Azin si din pacate aceste lucruri nu au fost respectate de acest jucator".

"Sunt musulman si respect Islamul", s-a aparat jucatorul care in perioada 2005-2007 a evoluat si in Bundesliga la Bayern Munchen.

Aceasta problema nu este izolata, sportivii musulmani fiind afectati in dese randuri de "luna sfanta" in care isi purifica spiritul prin auto-disciplina si sacrificiu. Pe vremea cand antrena pe Inter Milano, Jose Mourinho l-a inlocuit pe Sulley Muntari in timpul unui meci invocand lipsa sa de energie si a declarat dupa meci ca jucatorul sau nu ar fi trebuit sa posteasca.

Se asteapta ca aceasta problema sa apara si la Olimpiada din 2012, care se va desfasura in perioada Ramadanului. La JO de la Londra se preconizeaza ca vor lua parte 3.000 de musulmani.