Cluburile de fotbal din prima liga germana vor sa-si creeze propriul canal de televiziune pentru a nu mai depinde de transmisiunile deficitare ale televiziunii cu plata Sky Germania, informeaza cotidianului economic Handelsblatt, citand un interviu al managerului de la Wolfsburg, Thomas Rottgermann.

"Cluburile sunt destul de puternice pentru a crea un canal independent pentru a difuza meciurile din Bundesliga. Liga Germana de Fotbal (DFL) trebuie sa incerce sa creeze un post propriu. Avand in vedere atractia spectatorilor catre fotbal, riscurile economice sunt reduse", a declarat Thomas Rottgermann, reprezentant al clubului german Wolfsburg.

Aceasta declaratie vine intr-un moment dificil pentru Sky Germania, filiala a grupului Newscorp ce apartine magnatului Rupert Murdoch. Detinatoare a drepturilor de televizare a meciurilor din Bundesliga, Sky Germania a trebuit sa-si alimenteze capitalul de sapte ori pana acum si spera sa obtina profit incepand cu anul urmator. Pentru ca acest lucru sa se intample, postul are nevoie de 2,8-3 milioane de abonati, iar in prezent are 2.47 milioane de abonati.

Pentru a putea transmite in direct si exclusiv toate meciurile din Bundesliga, Sky plateste anual 240 de milioane de euro. Atat Sky, cat si Federatia Germana de Fotbal, asigura ca totul este sub control, dar potrivit publicatiei germane mai sus citate, Federatia germana a scos la licitatie drepturile de difuzare a meciurilor din Bundesliga pentru sezonul 2013/2014.

In conditiile in care cluburile de fotbal vor hotari sa-si creeze un post de televiziune, ele ar putea gasi un aliat puternic in Deutsche Telekom, companie care a preluat deja drepturile de difuzare a meciurilor din Bundesliga pe internet.