Federatia Internationala de Fotbal vrea sa introduca penaltiurile ca metoda de stabilire a invingatoarei in partidele contand pentru grupele unui turneu final mondial. "Ne gandim sa nu mai existe partide nule. Daca nu exista o invingatoare, sa se treaca la loviturile de departajare", a declarat Sepp Blatter, seful FIFA.

Sepp BlatterFoto: AGERPRES

FIFA vrea sa nu mai existe partide de egalitare in faza grupelor, scopul fiind acela de face disputele mai atractive.

"Ne gandim sa nu mai existe meciuri nule in primul tur. Daca nu exista o echipa castigatoare dupa 90 de minute, sa se treaca direct la loviturile de departajare", a declarat Blatter pentru Focus, citat de Mediafax.

De asemenea, forul mondial s-a gandit si la reintroducerea golului de aur dupa cele 90 de minute (in cazul in care nu se vor executa direct loviturile de la 11 metri). "Cine inscrie primul, castiga. In acest fel, ambele echipe sunt obligate sa inscrie, cine va reusi, ramane de vazut", a comentat Blatter. "Golul de aur" a existat in turneele finale desfasurate in perioada 1996-2002.

Aceste masuri sunt menite sa dinamiteze disputele din grupele Cupei Mondiale. La turneul din Africa de Sud (din vara acestui an), multe dintre partidele desfasurate in grupe au fost considerate de catre microbisti plictisitoare.