Turcii isi pun mari sperante in noul selectioner, Guus Hidink, cel care a reusit lucruri deosebite alaturi de nationalele Coreei de Sud, Australiei si Rusiei. "Speram ca meciul cu Romania sa fie un nou inceput. Avem nevoie de victorie", se precizeaza in presa turca. Partida amicala dintre Turcia si Romania va fi in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro de la ora 21.15.

Guus Hidink, antrenorul TurcieiFoto: Reuters

"Intotdeauna mi-a placut fotbalul ofensiv, iar parerea mea este ca un meci e mult mai usor de castigat daca ataci si iti sufoci adversarul. Partida cu Romania va fi una dificila, in compania unei echipe care vrea sa demonstreze multe. Vreau sa debutez cu dreptul in noul meu mandat. Fotbalul turc are multe resurse, sper sa pot sa fiu capabil sa le speculez", a declarat Guus Hidink inainte de partida cu Romania (Hurriyet).

Jurnalistii turci isi pun mari sperante in tehnicianul olandez, cu toate ca sunt constienti ca acesta nu poate face minuni de la prima partida. "Se va baza pe o echipa facuta de Fatih Terim (nr. fostul selectioner), dar speram ca in cel mai scurt timp sa se vada schimbari la nivel de organizare a jocului. Speram ca meciul cu Romania sa fie un nou inceput. Avem nevoie de o victorie pentru moral", se precizeaza in presa de la Istanbul.

"Suntem constienti ca vom intalni o adversara dificila. Pentru noi va fi un examen foarte serios, acest amical cu Turcia. Rezultatul cu Turcia nu ne va influenta inainte de meciurile din preliminariile Euro-2012 . Este o partida foarte importanta pentru prestigiul si mandria noastra"- Razvan Lucescu.

Tricolorii vor avea parte de o atmosfera incendiara pe "Sukru Saracoglu", stadionul celor de la Fenerbahce (are o capacitate de 53.586 de locuri). Disputa dintre Turcia si Romania va incepe la ora 21.15 si va putea fi urmarita in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.