Patronul Stelei a vorbit (in cadrul unei conferinte de presa) despre despartirea de Victor Piturca, punctand toate momentele importante petrecute de fostul selectioner in Ghencea. "Am incercat tot posibilul ca sa-l tin, i-am oferit chiar si 50.000 de euro pe saptamana. El vroia un teren langa Scoala Americana si cinci milioane de euro garantie. Ne-am despartit, iar acum ma gandesc sa aduc un tehnician roman. Ei cunosc fotbalul si nu au nevoie de timp de acomodare", a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali, patron SteauaFoto: Rompres

Venirea lui Piturca la Steaua

"Piturca a fost intai contactat de Mititelu, dar cum nu a avut bani, a venit la Steaua. Mi-a spus . Iti dau banii pe care ii produci, i-am raspuns. Adica doua milioane de euro daca tu califici echipa pe locul 1 sau 2, adica in Champions League. Le-am spus tuturor ca seful vostru este acum Piturca. El era cel care putea sa dea pe cineva afara, si nu eu".

Piturca a promis titlul in al treilea an

"Dupa primul stadiu de pregatire a dat jos gardurile, a dat drumul la abonamente. Iar incepea nebunia, erau deja 2000 care nu puteau sa intre inainte sa vina el. Apoi a venit (nr. Piturca) si mi-a spus ca vrea garantii ca eu nu critic jucatorii si nu voi jigni suporterii. Eu vreau sa am liniste, asa mi-a spus. Am crezut ca vrea niste garantii in limita banilor pe care ii are de luat. Adica doua milioane de euro prima, plus 300.000 de mii cat avea pe sezon. A vrut contract pe trei ani. Mi-a spus ca el nu garanteaza performanta din prima, campionatul urmand sa vina in al treilea an. Ma gandeam la o garantie de doua, maxim trei milioane".

A dorit un teren langa Scoala Americana

"A plecat in al treilea stadiu de pregatire, au venit 15 jucatori, i-au fost facute toate poftele. El a negociat, el a facut tot, si ii multumesc pentru asta. A venit si mi-a zis sa ii dau garantia. El stia si proprietatile si mi-a cerut terenul de la Scoala Americana. El valora atunci 36 de milioane de euro. Hai ca nu valoreaza tot atat, dar macar 15 tot mai valoreaza. A zis ca pleaca, iar eu i-am cerut sa mai stea o saptamana ca sa caut antrenor. Pana la urma a cerut in jur de 4 hectare si jumatate".

A vrut 10 hectare plus 5 milioane de euro

"La scurt timp m-a sunat si mi-a spus ca el vrea sa plece, ca lasa echipa balta. Mi-a spus ca nu mai vrea 4 hectare jumatate, ci ca vrea toate cele 10 hectare. El s-a suparat ca l-am facut angajat. Mi-a cerut sa fac un contract cu 5 milioane de euro clauza, iar in cazul in care mai vorbesc sa pierd aproximativ 20-25 de milioane de euro. Aici intra tot terenul plus o clauza de 5 milioane de euro. Atunci mi-a spus ca ne despartim, iar eu i-am raspuns clar: da, Pitzi, ne despartim.

I-a oferit 50.000 de euro pe lunalui Piturca

"Am incercat sa-l intorc din drum si i-am mai facut o oferta. 50.000 de euro pe luna i-am spus ca ii dau, adica 1.500 de euro pe zi. Sunt oameni care castiga banii astia intr-un an. Se adauga o prima de doua milioane de euro prima pentru Champions League. S-a dus astazi la club, (nr. duminica) s-a intalnit cu toata echipa, si-a strans lucrurile si a plecat. Am fost sunat de Mustata (unul dintre sefii galeriei) ca s-au intalnit cu Piturca si ca ar fi bine sa fiu si eu aici. M-am dus si i-am spus in fata lor: 50.000 pe luna, 600.000 pe an, plus prima doua milioane de euro pentru Liga Campionilor. Nu a vrut nici asa, iar atunci am spus ca lucrurile intre noi se rup definitiv".

Nu renunta la scandalul cu suporterii

"Voi umbla singur de acum incolo, ca sa le arat suporterilor ca nu mi-e frica de ei. Acum am inceput sa ma gandesc ca este ceva la mijloc. Adica trei ani contract, garantii de zeci de milioane de euro, adica tu esti practic acum patron. Asta inseamna ca eu eram prostul, nu aveam voie sa mai zic nimic pe banii mei. Indiferent daca ziceam sau nu ceva, el putea sa ia clauza de 5 milioane de euro. Era un semn ca poate se dorea sa mi se ia echipa. Ii multumesc lui Piturca pentru tot ceea ce a facut. Nu am nevoie sa imi dea cineva dreptate. Pana la urma, sunt niste legi care exista pentru o societate comerciala care plasteste taxe si impozite la stat, asa cum este si FC Steaua. Le cer parintilor suporterilor sa vina la arena sa vada cum se comporta. Daca ei cred ca sunt Steaua, atunci pot sa fie. Am adus 15 jucatori, am aratat ca vreau performanta. Sunt un om drept, iar pasi inapoi nu fac pentru ca am dreptate".

Viitorul antrenor va fi roman

"Am deja o lista de doi-trei antrenori pe care ii vreau la echipa. Ii voi contacta si sper sa ma ajute Dumnezeu sa-l aleg pe cel bun. Ceea ce se face la Steaua este cu 50 de ani in fata tarii, a ceea ce se face aici. Sunt multi oameni care nu stiu ce sa vorbeasca si atunci dau in Becali. La echipa au vorbit performantele: Champions League, prieteniile cu mari oameni ai fotbalului (ex. Ramon Calderon). Va mai spun un singur lucru: ceea ce este al meu, numai eu voi conduce pana la moarte. Cui ii convine cum conduc si ce fac, sa fie de acord, cui nu-i convine sa stea acasa la televizor. Nu mai vreau sa se vina cu jigniri. Voi aduce in cel mai scurt timp un antrenor. Mizez pe antrenorii romani, dintre cei care stiu bine fotbalul romanesc. Mihai Stoica nu va mai veni niciodata la Steaua, cu toate ca ma gandeam sa il oftic pe Piturca. Mi-am revenit si nu vreau sa ma mai joc cu soarta echipei", a precizat Gigi Becali in cadrul unei conferinte de presa.

"Eu am crezut ca el (nr. Piturca) ii va convinge pe fani sa incurajeze echipa in continuare, dar nu. Credeam ca are caracter, dar m-am inselat", patronul Stelei despre Victor Piturca.