Comisia de Apel a UEFA a respins recursul facut de echipa spaniola RCD Mallorca si a decis sa mentina decizia Comisiei de Disciplina de a nu permite echipei spaniole sa participe in competitiile UEFA in sezonul 2010/2011. UEFA a decis sa excluda Mallorca din Europa League (competitie in care echipa era calificata) din cauza datoriilor mari ale clubului (aproximativ 60 de milioane).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

In 22 iulie 2010 Comisia de Disciplina a UEFA a decis ca Mallorca nu a indeplinit obligatiile financiare si de aceea nu a oferit clubului spaniol licenta pentru noul sezon. Clubul spaniol s-a considerat nedreptatit si a facut apel, insa nu a avut castig de cauza.

"Comisia de Apel a UEFA a respins astazi apelul clubului spaniol RCD Mallorca si mentine decizia luata de catre Comisia de Control si de Disciplina a UEFA de a nu admite clubul spaniol in competitiile UEFA din sezonul 2010/2011", se arata in comunicatul oficial al UEFA.

Mallorca mai are o singura cale pentru a putea participa in Europa League in acest sezon, clubul putand apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Locul ramas vacant in Europa League dupa excluderea echipei Mallorca va fi ocupat de Villarreal.