Dinamo, inspirata de prezenta celor 10.000 de fani in tribuna, deschide jocul ca un taifun: Torje ravaseste flancurile, isi pierde adversarul direct pe drum si, dupa un sut blocat in minutul 3, obtine un penalty - Andrei Cristea transforma (1-0, 6), naucind echipa croata care incepe sa respire normal abia dupa minutul 10, cand echipa dinamovista mai slabeste acceleratia.

Andone, spre grupele Europa LeagueFoto: fcdinamo.ro

Croatii demonstreaza ca au resurse, profita de acest respiro din jocul bucurestenilor si au doua situatii bune, la suturile lui Ibricic si Ljubicic, ambele respinse de Curca. Dinamo simte pericolul si iese din nou la joc, iar minutul 40 anesteziaza complet pe Hajduk: sut Adrian Cristea, scapa Subasici, mingea loveste bara laterala, sare in fata portii, de unde fundasul Garat o impinge in plasa (2-0, 40).

Hajduk revine de la cabine cu aceeasi ambitie, insa evolutia jocului nu le da croatilor mari sperante. Dinamo este echipa care domina, dovada cele doua torpile expediate de Torje si Adrian Cristea, respinse greu de Subasici. Si totusi... Hajduk intra in joc, dupa o eroare a lui Pulhac: fundasul stanga nu stie sa se apere la Tomasov, acesta il fenteaza din preluare, intra in careu si inscrie! (2-1, 65).

Dinamovistii au nevoie de 5 minute pentru a-si reveni: ii ajuta Kone care rezolva in mod spectaculos o actiune prelungita de atac - intra in careu, preia cu pieptul si suteaza fara preluare, sub transversala. (3-1, 70).

"Pacat ca Adrian Cristea nu a marcat din acel sut formidabil, de la 35 de metri. Faceam 3-0 si probabil vorbeam acum altfel despre returul de la Split. Asa, au dat ei un gol, ceea ce face ca in Croatia sa fie mult mai greu. Se poate intampla orice. Dar pana la acea partida, trebuie sa spun ca astazi am facut un meci bun, in care atacul a functionat, pentru ca avem jucatori foarte buni in acest compartiment. Pacat de greselile de concentrare... Mai e de muncit!" - Ioan Andone, antrenor Dinamo (ProTV).